Frenki de Jong (Foto: AFP)
Frenki de Jong (Foto: AFP)

Bajern želi Frenkija de Jonga - do kraja meseca

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 13:06

Barselona bi mogla da se pomiri sa odlaskom Holanđanina, ali su problem ne tako sjajni odnosi klubova

Već neko vreme vlada "tihi rat" na realciji Minhen - Barselona. Bajern je pokazao interesovanje za nekoliko prvotimaca Blaugrane, koja je na pokušaje Bavaraca da se dokopaju njenih igrača odreagovala raspitivanjem za usluge Niklasa Zile i par omladinaca nemačkog šampiona. Otvoreno je i novo poglavlje tenzija između evropskih velikana, ponovo na Bajernovu inicijativu. Naime, klub sa Alijanc Arene želi Frenkija de Jonga i pokušaće da ga dovede do kraja zimskog prelaznog roka, navodi španska Marka.

Zavarničilo je kada je Bajern pokušao da se umeša u pregovore Katalonaca sa talentovanim Pedrijem oko produžetka saradnje. Potom je uspostavio kontakt sa Seržinjom Destom, za kojeg je bio je zainteresovan još dok je nastupa u Ajaksu. Usledila je kontra sa Kamp Noua, kada je Barsa izrazila želju da potpiše saradnju sa nemačkim reprezentativcem Zileom, kojem ugovor sa Bavarcima ističe na kraju tekuće sezone. Nije se Barsa tu zaustavila, pa se raspitivala i za "zdravlje" dvojice igrača iz omladinskog pogona minhenskog tima - ofanzivnog vezistu Kenana Jildiza (16) i hrvatskog napadača Gabrijela Vidovića (18).

Izabrane vesti

Zasad je ostalo na tome, ali najtrofejniji nemački klub sprema novu ofanzivu. Bavarci žele Frenkija de Jonga, koji se ranije povezivao i sa Mančester junajtedom. Navodno bi se na Kamp Nou bez većih problema pomirili sa njegovim odlaskom, svesni da bi mogli dobro da zarade i pritom da se reše njegove velike plate. Finansijska situacija u Barseloni je i dalje zabrinjavajuća, iako je uprava kluba na čelu sa Đoanom Laportom napravila brojne korake u cilju konsolidacije, pa je čak uspela i da sakupi novac za angažovanje Ferana Toresa iz Mančester Sitija (55.000.000 evra - na rate).

Ipak, pred Laportom i njegovim saradnicima je još puno posla kako bi se namirila dugovanja i klub vratio na noge. Pritom u Barseloni žele da ostanu konkurentni u Primeri, ali i na evrosceni i svesni su da su im potrebna pojačanja. Zato bi bez većih problema pristali da se rastanu sa De Jongom u slučaju ponude od 80.000.000 evra kako se ranije pisalo. Bajern će to teško izdvojiti, ali ništa nije isključeno s ozbirom da je ozbiljno zainteresovan za Holanđanina. Vezista se savršeno uklapa u zamisli Julijana Nagelsmana, sredini je neophodna sveža krv i nema sumnje da bi bivši fudbaler Ajaksa predstavljao veliko pojačanje.

Ideja je da se transfer kompletira već u januaru, ali neće Bajern odustati ako ne ostvari zacrtani cilj u narednih nedelju dana. Svesni su nesumnjivo u klubu da nemaju previše vremena, kao i da im slabi odnosi sa Blaugranom ne pomažu u čitavoj priči. Zato će, ukoliko ne uspeju da pronađu dogovor do kraja tekućeg prelaznog roka, misiju angažovanja 24-godišnjeg veziste nastaviti na leto.



tagovi

Frenki de JongZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara