Mihael Balak (©Reuters)
Mihael Balak (©Reuters)

Balaku simpatičan Lajpcig, ali navija za Bajer: Biće vrhunski meč, greške će biti pogubne

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 13:06

Derbi 18. kola Bundeslige igra se ove subote od 18.30 časova na Red Bul areni

Čitava fudbalska Nemačka ove subote od 18.30 časova će gledati prema Lajpcigu, kako bi videli može li ovosezonska bundesligaška senzacija Bajer iz Leverkuzena da preskoči još jednu tešku prepreku na putu ka tituli. Bikovi i Farmaceuti će odmeriti snagu u derbiju 18. kola nemačkog šampionata.

Bajer je lider na tabeli, ima četiri boda više od drugoplasiranog Bajerna, ali i odigranu utakmicu više. Kako je Bavarcima taj zaostali meč protiv ove sezone baš slabog Union Berlina, svi u Leverkuzenu računaju da su samo na +1.

Izabrane vesti

Lajpcig igra promenjivo, previše toplo-hladno. Zato je i ispao iz borbe za tron, ima 12 poena manje od Leverkuzena. Ako postoji ikakva teorija da se vrati u borbu za titulu, ona podrazumeva da Red Bulov tim danas trijumfuje. Remi, barem na prvu, nikome ne bi bio po ukusu.

Uzbudljiv, neizvesan meč, očekuje i nekadašnji reprezentativac Nemačke Mihael Balak. O svojim očekivanjima je pričao za zvaničan sajt RB Lajpciga.

Očekujem uzbudljivu utakmicu, sastaju se dva tima koja igraju veoma brz i dinamičan fudbal. Obe ekipe ulaze sa ambicijom da trijumfuju. Probaće da uspostave svoj stil igre, a ne da se adaptiraju na protivnika. Leverkuzen igra veoma dobro ove sezone i želi da sačuva lidersku poziciju, dok RB Lajpcig namerava da se dobro pokaže pred svojim navijačima. Mislim da će biti vrhunski meč i da će svi moći da uživaju“, kazao je Balak.


18.30: (2,55) RB Lajpcig (3,60) Bajer Leverkuzen (2,85)


On je u dva mandata igrao za Farmaceute, prvo od 1999. do 2002, a potom na kraju karijere, od 2010. do 2012. godine. Sa Leverkuzenom nije uspeo da osvoji nijedan trofej, triput je bio drugi u Bundesligi, a 2002. goine je izgubio finale Lige šampiona od Real Madrida.

Još uvek imam veze u klubu. Dugogodišnji sam i veoma dobar prijatelj sa Rudijem Felerom, a takođe sam u redovnom kontaktu sa sportskim direktorom Simonom Rolfesom. Ovojica smo bili zajedno na terenu kada sam završavao karijeru. U klubu su i dalje brojna poznata lica, uvek sam srećan kada odem u Leverkuzen“.

Bajer je neporažen ove sezone, ali sada ga čeka jedan od najtežih izazova u nemačkom fudbalu.

Biće teško. Protiv top ekipe sve mora da dođe na svoje mesto. Ne možete da dozvolite sebi previše grešaka, morate da budete hrabri i da verujete u svoj kvalitet“.

Balak je rođen u Gerlicu, u Saksoniji, oblasti iz koje je Lajpcig. Kako 47-godišnjak kaže, drago mu je što njegov kraj konačno ima jak fudbalski klub.

RB Lajpcig izuzetno dobro napreduje. Ciljevi su visoki, ali iz godine u godinu ih ostvaruje i učvrstio se kao jedan od najboljih bundesligaških klubova. Dobri uslovi koji postoje u tom kraju su maksimalno iskorišćeni. Primera radi, pogledajte transfer politiku. Svaki klub bi ozbiljno potresli odlasci igrača kao što su Dominik Soboslaj, Joško Gvardiol i Kristofer Enkunku, ali Lajpcig je imao spremne zamene za njih. O svemu se na vreme razmišlja, unapred se pripremaju zamene. To priča dovoljno o kvalitetu skauting službe. Lajpcig i pored svega uspeva da ostane konkurentan najjačim timovima. Lepo je videti fudbal na najvišem nivou ovde u Saksoniji“, istakao je Balak.

Zanimljivo, poslednju utakmicu Balak je odigrao upravo na Red Bul areni, 2013. godine.

Lajpcig je kosmopolitski grad, a njegova Red Bul arena je sjajan stadion. Uvek sam uživao u Lajpcigu, sviđa mi se kako se taj grad razvija. U poslednjih nekoliko godina pogotovo“, zaključio je Balak.

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Subota

15.30: (3,70) Bohum (3,50) Štutgart (2,00)

15.30: (3,80) Darmštat (3,45) Ajntraht Frankfurt (2,00)

15.30: (4,70) Keln (3,60) Borusija Dortmund (1,78)

15.30: (2,15) Frajburg (3,60) Hofenhajm (3,60)

15.30: (2,80) Hajdenhajm (3,30) Volfzburg (2,55)

18.30: (2,55) RB Lajpcig (3,60) Bajer Leverkuzen (2,85)

Nedelja

15.30: (1,10) Bajern Minhen (11,0) Verder (18,0)

17.30: (1,92) Borusija Menhengladbah (3,60) Augzburg (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mihael BalakRB LajpcigBajer LeverkuzenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara