Stadion Borca (©Printscreen youtube.com)
Stadion Borca (©Printscreen youtube.com)

Banjaluka na nogama, Borac odlaže slavlje Zrinjskog

Vreme čitanja: 5min | sub. 08.04.23. | 11:26

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Šampion može već danas (18.30) da hladi šampanjac. Domaćine preporodio Vinko Marinović. Nikola Ninković van stroja

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnjeg iznenađujućeg remija Sarajeva i Sloge (1:1), danas se nastavlja 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Biće odigrane četiri utakmice, a fokus će definitivno biti usmeren na Banjaluku gde se igra derbi sezone. Trka za titulu može biti rešena.

Izabrane vesti

Od katastrofalnog početka sezone, Borac je uspeo da ispegla stvari i dođe u situaciju da može da zapreti Zrinjskom u borbi za šampionsku titulu. Istina, to će biti teško jer zaostatak za vodećim iznosi čak 14 bodova. Ipak, ono što će trenutno biti primarni cilj tima iz Banjaluke jeste plasman u Evropu. I tu će biti neizvesno do samog kraja, budući da je nekoliko ekipa bodovno skoro pa izjednačena.

Borac ima priliku da u ovom trenutku vidi koliko može da parira moćnom Zrinjskom. Banjalučani su tokom proleća odigrali pet mečeva. Upisali su tri pobede, poraz i remi, i to protiv Tuzla Sitija gde su imali prednost od 2:0.

Derbi će privući pažnju javnosti jer je reč o okršaju prve i druge ekipe na tabeli, i duelu koji bi mogao rešiti sve dileme oko šampiona. Borac bi mogao da odloži slavlje Mostaraca.

"Pred nama je utakmica protiv Zrinjskog koji se nalazi u odličnom nizu tokom prolećnog dela šampionata. Zrinjski zaista ima jedan individualni kvalitet koji je uklopljen u kolektiv. Trenutno je prvi na tabeli i ta činjenicu je definitivno opravdao igrama u periodu koji je iza nas. Ključno je da svaku priliku u napadu moramo da pokušamo da iskoristimo jer je Zrinjski takva ekipa koja ne ostavlja puno prostora i ne prašta vaše promašaje. Bez obzira na sve, mi igramo pred našom publikom i igrači moraju dati sve od sebe da uz podršku vernih navijača da dođ do povoljnog rezultata", rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović i dodao da neće moći računati na nekadašnjeg fudbalera Partizana Nikolu Ninkovića.

Odavno je Zrinjski druga dimenzija za sve ostale klubove u ligi, a dominacija drugu sezonu zaredom to potvrđuje. Velikih 14 bodova prednosti ima Zrinjski u odnosu na drugoplasiranog današnjeg rivala, pa bi ovom utakmicom moglo biti i rešeno pitanje oko titule. Ukoliko Zrinjski slavi biće jasno da ga niko ne može stići, pa će to biti ogroman motiv za goste. Plemići igraju jako sigurno, a u više navrata i rutinski.

Koliko je samo tim iz Mostara superioran pokazuje činjenica da su poslednji put remizirali u oktobru prošle godine, a od tada upisali sve pobede. Samo bi čudo moglo sprečiti Plemiće da odbrane šampionsku titulu, ali će svakako oni pokušati što ranije staviti tačku na odbranu titule.

"Ekipa igra odlično, u sjajnom smo momentumu, sve ide onako kako treba ići, a mi treneri i uprava samo smo servis za igrače koji su pokazali da su sjajni. Nadamo se da će i dalje ovako funkcionisati. Najvažnije je da i u prvenstvu i u kupu sami o sebi zavisimo. U prvenstvu imamo ogromnu prednost, a blizu smo i finala kupa. Atmosfera je odlična. I u klubu i u gradu. Svi su sretni i to je najvažnije”, rekao je Krunoslav Rendulić uoči današnjeg meča.

Ovo će biti ukupno 41.meč ova dva rivala. Zrinjski je slavio 20 puta, računajući i poslednji međusobni duel, Borac se radovao 13 puta, dok je u sedam navrata bilo nerešeno.

ŽELJEZNIČAR - TUZLA SITI (20.00)

U početku sezone cilj Željezničara je bio stabilizacija kluba. Željo je sada kandidat za Evropu. Reklo bi se neočekivano. Velike zasluge za to ima Edis Mulalić, sada već bivši trener tima sa Grbavice. U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa u sredu, Željo je poražen od Veleža u Mostaru, pa je to koštalo posla temperamentnog stratega. Iako mu se ne može osporiti dobar rezultat kojim je ostavio klub u borbi za Evropu na dva fronta, Plavi će u nastavak ući s novim trenerom. Ko će to biti još se ne zna, ali će dosadašnji pomoćnik Kemal Alispahić nakratko preuzeti kormilo poljuljanog broda. Pun stadion se svakako očekuje, a očekuje se i neka reakcija posle smene trenera.

Tuzla Siti igra košmarnu sezonu. Grčevita borba za opstanak je pred Tuzlacima pa će svaki meč za njih biti kao finale. Na ruku im ne ide ni raspored, ali ako misle da ostanu u društvu najboljih, moraće doneti bodove sa nekog gostovanja. Niko ne može osporiti da Tuzla nema kvalitetan igrački kadar, ali jednostavno nešto ne štima. Pokušaće iskoristiti trenutne turbulencije u Željinom taboru i doći do bodova koji bi im puno značili.

VELEŽ - LEOTAR (16.00)

Da je početak sezone Velež bi se borio za titulu. Mostarci igraju sjajno od kako je na klupu seo Nedim Jusufbegović. Odigrali su 10 utakmica u prolećnom delu i upisali osam pobeda, jedan remi i samo jedan poraz. Dakle, rezultati koji su mnogo bolji nego jesenas, pa je tako Velež došao u ozbiljnu borbu za izlazak u Evropu. Što kroz prvenstvo što kroz Kup. Dobra forma glavni je adut Rođenih, a pritom treba i očekivati veliki broj navijača budući da je atmosfera u i oko kluba na visokom nivou. Ukoliko trijumfuje, Velež bi se mogao dočepati i treće pozicije što bi svakako u Mostaru oberučke prihvatili. Rođeni su veliki favoriti i ne bi trebalo da tu ulogu ne opravdaju.

Leotar će do samog kraja voditi borbu za opstanak u društvu najboljih, to je sasvim sigurno. Tim iz Trebinja je trenutno u nešto boljoj situaciji u odnosu na rivale, ali se u Premijer ligi pola lige bori za opstanak, tako da su i oni daleko od sigurnog. Leotar uglavnom teži osvajanju bodova na svom terenu, dok su u gostima mnogi slabiji. Pride, trener Marko Maksimović je najavio da će sastav biti znatno oslabljen, što zbog povreda, što zbog kartona, pa će Trebinjcima biti teško da ostvare povoljan rezultat.

POSUŠJE - SLOBODA (15.00)

Posušju je voda došla do vrata, i ako misle da izbore opstanak u društvu najboljih, danas mora da osvoji bodove. Katastrofalna serija rezultata je iza tima, ali promena trenera bi mogla doneti nešto pozitivnije. Branko Karačić je iskusni stručnjak koji zna kako okrenuti stvari u svoju korist, a danas ima idealnu priliku da vrati optimizam u klub. Na Mokri Dolac stiže direktni konkurent, pa je samim tim važnost meča još veća. Sve osim pobede za domaćina bi značilo skoro pa bezizlaznu situaciju.

Sloboda je u prošlom kolu prokockala prednost nad Sarajevom, ali ako se može nešto pozitivno izvući iz svega toga jeste što je igra bila nešto bolja nego inače. Očito je novi šef struke Danijel Pranjić doneo neke promene, pa će biti zanimljivo videti kako će to izgledati u gostima protiv direktnog konkurenta.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 utakmice GG

----------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 25. KOLO

Petak

Sarajevo - Sloga Doboj 1:1 (1:0)

/Kjereme 16 - Dadić 48/

Subota

15.00: (1,80) Posušje (3,35) Sloboda (4,40)

16.00: (1,38) Velež (4,20) Leotar (8,50)

18.30: (2,80) Borac Banjaluka (2,90) Zrinjski (2,65)

20.00: (1,80) Željezničar (3,40) Tuzla Siti (4,30)

***kvote su podložne promenama

Ponedeljak

18.00: Široki Brijeg – Igman



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHBorac BanjalukaBorac Banja LukaZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara