Barsa sad definitvino može do titule, ali će večerašnji meč što pre želeti da zaboravi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 23:07

Golom Usmana Dembelea u 90. minutu neubedljivi Katalonci slomili Valjadolid i prišli vodećem Atletiko Madridu na samo bod zaostatka - 1:0

Uvertira predstojećeg El Klasika nije bila blistava, ali već od sutra se više niko neće sećati bledog izdanja Barselone protiv Valjadolida na Nou Kampu. Pričaće se samo o činjeničnom stanju, a ono kaže da je ekipa Ronalda Kumana na samo bod zaostatka za vodećim Atletiko Madridu i da ima ogromne šanse da se na kraju sezone dokopa 27. šampionske titule. Barselona je srušila odlično organizovani Valjadolid na svom terenu, zahvaljujući pogotku Usmana Dembelea u 90. minutu, stigla do šeste uzastopne pobede u Primeri i sa velikim samopouzdanjem ide na noge najvećem rivalu.

Večeras će biti polemike u tamošnjoj štampi. Pre svega zbog situacije iz 79. minuta kada je arbitar Santijago Latre prestrogo isključio Oskara Plana. Start desetke gostiju nad Dembeleom jese bio sa leđa i dosta neoprezan, ali je ostala velika dilema da li je to bilo za direktan crveni karton. Taj trenutak potpuno je poremetio sastav Serhija Gonzalesa i primorao ga da se previše povuče, pa nije izdržao pritisak domaćina u samoj završnici meča. Dembele je bio na pravom mestu u 90. minutu, kada je prebačenu loptu Ronalda Arauha dočekao na drugoj stativi i udarcem iz prve savladao odličnog Đordija Masipa.

Izabrane vesti

Kompletna ekipa Valjadolida bila je silno razočarana i ljuta na glavnog sudiju utakmice zbog načina na koji je isključen Plano, što je direktno uticalo i poremetilo koncentraciju u njihovim redovima.

Valjadolid tokom utakmice ne samo da se dobro i organizovano branio, već je koristio svaki mogući trenutak da odgovori iz izuzetno opasnih kontranapada. Gosti nisu imali mnogo opasnih šansi, ali su još u devetom minutu mogli da šokiraju domaćina. Tada je odlično glavom gađao Kenan Kodro, ali je prečka sačuvala Barselonu i Ter Štegana.

Barselona je imala bolje šanse, a da nije bilo pobedonosnog pogotka večeras bi se najviše pričalo o sitauciji iz 59. minuta, kada je Masip fantastičnom paradom zaustavio udarac Dembelea, nakon čega je Antoan Grizman glavom pronašio potpuno prazan gol. Katalonci su i u poslednjim trenucima prvog poluvremena imali veliku šansu, ali je Pedrijev udarac ka stativi prosledio odlični Masip.

Da nije bilo isključenja u 79. minutu, veliko je pitanje da li bi Barselona, koja je već počela da gubi energiju u svojoj igri, bila u stanju da slomi otpor vrlo dobrog protivnika. Ali, Planovo isključenje kao da je donelo novu energiju domaćem timu, koji se ponovo rastrčao i uspeo da pronađe pukotinu u protivničkim redovima.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Levante - Ueska 0:2 (0:1)

/Rafa Mir 15, 54/

Subota

Granada – Viljareal 0:3 (0:2)

/Moreno 9 pen, 18, 59 pen/

Real Madrid – Eibar 2:0 (1:0)

/Asensio 41, Benzema 73/

Osasuna – Hetafe 0:0

Nedelja

Alaves - Selta 1:3 (0:3)

/Ležun 86 - Nolito 8, Aspas 14, Mina 20/

Elče - Betis 1:1 (1:1)

/Mila 36 - Iglesijas 14/

Kadiz – Valensija 2:1 (1:1)

/Kala 14, Markus Mauro 88 – Gameiro 19/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

/Akunja 70/

Ponedeljak

Barselona - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Dembele 90/



tagovi

Usman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara