Todibo, © AFP
Todibo, © AFP

Barsa šalje štopera u Lisabon

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.07.20. | 12:00

Posle Gelzenkirhena, još jedno kaljenje za mladog Francuza

Nije se naigrao Žal Kler Todibo u Gelzenkirhenu, svega osam utakmica je skupio za Šalke na terenima Bundeslige, na minutažu skromniju od očekivane uticala je i povreda, a kako mu je završetkom sezone istekla pozajmica 20-godišnji štoper je u obavezi da se vrati u Barselonu.

S tim da se verovatno neće predugo zadržavati na Nou Kampu. Prema pisanju portugalskog Rekorda, Todibo se visoko kotira u kancelarijama Benfike i Orlovi ga vide kao rešenje za jačanje odbrane. Posebno u slučaju da Ruben Dijas napusti Luž. Uprkos posrtanju Benfike, Dijas iza sebe ima sjajnu sezonu i već je privukao pažnju nekih premijerligaša, pominje se čak i da bi Pep Gvardiola mogao da ga kupi ukoliku mu propadne plan da angažuje Kalida Kulibalija iz Napolija, ali svakako su se u Lisabonu pomirili sa činjenicom da će ostati bez defanzivca iz „klase 1997“.

Izabrane vesti

Na njegovo mesto za narednu sezonu trebalo bi da uskoči upravo Todibo. Ostaje samo da se vidi da li će Benfika i Barselona sklopiti pakt o pozajmici, s obzirom da mladom Francuzu ugovor sa Kataloncima ističe za tri godine ili će ga Portugalci kupiti. Tržišna vrednost mu je oko 9.000.000 evra. Pre će biti do još jedno kaljenje za nekadašnjeg člana Tuluza.

Jer, kod Kikea Setijena baš i nema mesta, pored Pikea, Umtitija i Lenglea...



tagovi

Žan Kler Todibo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara