(AFP)
(AFP)

Barselona je pokradena! Serija grešaka užasnog slovenačkog sudije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.10.22. | 23:54

Čist penal u nadoknadi vremena nije sviran za Barselonu ali bilo je još grešaka

Za srčanost, borbu, taktiku i sve što je uložio u pobedu nad Barselonom večeras, Interu i njegovim igračima treba čestitati.

Ali veliko je pitanje da li bi te pobede bilo da je suđenje bilo na nivou. Slovenački arbitar Slavko Vinčić je večeras odradio jako loš meč i na kraju napravio kardinalnu grešku na štetu Barselone.

Izabrane vesti

Iz Katalonije je već krenula medijska grmljavina na arbitražu Slovenca koja bi mogla skupo da košta Barselonu. Jer, ako Barsa izgubi od Intera u revanšu, a Bajern dobije Plzenj, sve će biti gotovo što se tiče prolaza dalje. A Vinčićeva karijera bi mogla da doživi brodolom...

Od početka je Slovenac bio nesiguran. Naprimer, u 23. minutu nije konstatovao očigledno igranje rukom Erika Garsije u svom šesnaestercu, pustio je igru i tek kada se na drugoj strani završio napad, zatražio je pomoć iz VAR sobe. Sreća njegova je bila da je pre Garsijinog igranja rukom bio milimetarski ofsajd. A pitanje je da li je i to bilo...

U drugom poluvremenu je tek bilo zanimljivo. Gol Pedrija je poništen zbog igranja rukom Ansua Fatija. Reklo bi se opravdano, ali Barsin štoper Erik Garsija je posle meča rekao da su igrači letos obavešteni o novoj regulativi koja kaže sledeće:

„Akcija u kojoj igrač slučajno dodirne loptu rukom, a u nastavku njegov saigrač postigne gol, se više ne smatra igranjem rukom i ne treba da bude sankcionisana“.

A onda je u nadoknadi vremena usledio najkontroverzniji detalj meč. Denzel Damfris je očigledno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ruka mu nije bila u prirodnom položaju i Vinčić je morao da pokaže na belu tačku. Ali niti je konsultovao VAR sobu niti je ona zvala njega.

Besneli su Katalonci, a čak je i reakcija domaćeg trenera Simonea Inzagija govorila da se Inter provukao.

Katalonci su bili besni posle meča.

„Ne razumem! Oni čak i ne znaju pravila oko igranja rukom. Nama sviraju ruku, a onda to isto na drugoj strani, ne sviraju“, rekao je Serđi Roberto.

Priključio mu se i trener Ćavi.

„Besan sam jer je ovo nepravda. Ovo je mnogo bitan poraz. Sudija bi trebalo da objasni. Za mene je ono bilo igranje rukom. Sudije su važni akteri mečća i trebalo bi da daju objšanjenja kada urade ovako nešto. Meni nije hteo ništa da objasni za drugu situaciju. Ovo je Liga šampiona i trebalo bi da svi akteri imaju visok kvalitet. Zabrinut sam, nalazimo se u teškoj situaciji“, rekao je Ćavi.

Najpošteniji je bio Pedri.

„Trebalo je da svira obe situacije kod igranja rukom“.

Vinčiću se zameraju još neke greške. Tu je situacija kada je Hakan Čalhanoglu dobio žuti karton zbog faula nad Busketsom. Iako je išao otvorenim đonom na deo noge iznad zgloba što je po pravilima crveni karton. Vinčić je i tada trebalo makar da pogleda VAR ali nije to uradio.

Tu je i situacija u šesnaestercu Intera posle kornera kada je Levandovski odgurnut i kada su Katalonci takođe možda mogli da dobiju penal.


Da stvari budu gore, u VAR sobi je glavni bio holandski sudija Pol van Bukel koji je u prethodnom kolu oštetio Barselonu u Minhenu kada pri rezultatu 0:0 nije signalizirao očigledan penal nad Dembeleom.


tagovi

Slavko VinčićĆaviDenzel DamfrisSerđi Robertosudija

Obaveštavaj me

Inter
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara