Žan Kler Todibo (©AFP)
Žan Kler Todibo (©AFP)

Barsi nije valjao, Nica bi mogla da se opari

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 17:53

Žan Kler Todibo na ceni, Liverpul, Mančester junajted i Njukasl ga skautirali

U Barseloni su ga okarakterisali kao promašaj, posle dve godine precrtali, a Nica ga je oberučke prihvatila, dala mu šansu i već ovog leta mogla bi da se opari od Žan Klera Todiboa.

Odlazak na Azurnu obalu ispostavio se kao pun pogodak za francuskog štopera, već dve i po godine igra standardno u Nici (upisao 99 nastupa) i kako stvari stoje ubrzo bi mogao natrag na najveću pozornicu, među krem evropskog fudbala, jer se za njega interesuju Liverpul, Mančester junajted i Njukasl.

Izabrane vesti

Odlazak u Barselonu za Todiboa je došao prerano. svega 19 godina imao je kada ga je katalonski klub od Tuluza kupio za milion evra. Nije uspeo da se izbori za veću minutažu, kako na Nou Kampu, tako i na šestomesečnim pozajmicama u Šalkeu i Benfiki, pa su u Barseloni procenili da Todibo nema štofa za velike stvari.

U Nici su pak videli nešto u njemu i posle polusezone koju je Todibo proveo na pozajmici u francuskom klubu otkupili ga za 8.500.000 evra. Vremenom su i drugi klubovi počeli da uviđaju da se ipak radi o kvalitetnom, pouzdanom štoperu. I to ambiciozniji, veći klubovi od Nice.

Naime, na utakmici između Nice i Rena, Liverpul, Mančester junajted i Njukasl su na utakmicu između Nice i Rena na Alijanc rivijeru poslali skaute kako bi na delu ispitali kvalitete 23-godišnjeg štopera. U francuskom klubu trljaju ruke, jer im se po svemu sudeći smeši velika zarada. U evropskim medijima se pominje cifra od 45.000.000 evra, koliko će navodno čelnici Nice tražiti od zainteresovanih kupaca. Dakle, pet i po puta više od onoga što su uložili u njegov dolazak.

Doduše, neće kompletna suma završiti u njihovoj kasi, Barselona je sačuvala deo kolača, navodno 20 odsto od narednog transfera, ali će u svakom slučaju francuski klub napraviti odličan posao.


tagovi

Žan Kler TodiboLetnji prelazni rok 2023NicaLiverpulMančester JunajtedNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara