Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barsi stigao kiseonik - na račun leglo 595.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.08.21. | 14:42

U pitanju je zajam o kom se govorilo prethodnih nedelja...

Stigao je dugo očekivani kiseonik za Barselonu. Katalonski klub objavio je da je sklopljen i potpisan sporazum o najavljenom zajmu uzetom od grupe međunarodnih investitora. Podsetimo, u pitanju je investicija teška ukupno 595.000.000 evra koju će klub sa Nou Kampa morati da vrati za deset godina i po dosta povoljnoj kamatnoj stopi od 1,98 odsto.

Veći deo cifre (455 miliona) Barselona će koristiti za stabilizaciju kluba i potrebe koje dolaze, dok je manja suma (140 miliona) predviđena da refinasiranje starih dugova.

Izabrane vesti

Podsetimo, prethodna uprava ostavila je katalonskom velikanu minus od 1.200.000.000 evra, a nova dobila garancije za zajam zahvaljujući TV pravima od kojih klub sa Nou Kampa najviše zarađuje.

U ugovoru koji je kao finansijski savetnik aminovala globalna bankarska grupacija Goldamn Saks stoji i stavka da će Barsa moći da dobije dodatnih 70.000.000 evra ukoliko joj ustreba u budućnosti, ali sve u okviru pomenutog desetogodišnjeg perioda i po nešto većoj kamatnoj stopi.

"Postignuti sporazum pokazuje da nova uprava kluba ima poverenje na finansijskom tržištu i da će uspeti da osnaži i vrati na prave staze brend Barselone", stoji između ostalog u saopštenju.


tagovi

Transferiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara