Ansu Fati (©AFP)
Ansu Fati (©AFP)

Barsin napad grmi: Rafinja debitovao s golom i dve asistencije, Memfis Depaj kao futsal majstor (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 08:35

Inter Majami pretrpeo debakl

Tek je početak priprema i utisak može da zavara, ali čini se da već sada možemo da kažemo: Barselonin šaržer ponovo je pun. Pa čak i ako je za Roberta Levandovskog još bilo rano, Katalonci su u prijateljskom susretu s Interom iz Majamija pokazali da im postizanje golova neće biti problem. Protiv Amerikanaca, u ovom trenutku fizički spremnijih, ali objektivno fudbalski nedoraslih rivala, šest komada Ćavijevih izabranika za dašak optimizma na stadionu Kamp Nou.

Pobedu od 6:0 potpisali su golovi Pjer Emerika Obamejana, Rafinje, Ansua Fatija, Gavija, Memfisa Depaja i Usmana Dembelea. Ne zna se koji je od kog bio lepši, mada je nama možda i najveći utisak ostavio ovaj Depajov za 5:0, jer to kako je Holanđanin okrenuo čuvara oko svoje ose u ozbiljnom evropskom fudbalu retko može da se vidi.

Izabrane vesti

Istina, ne može svako ni da zvede ovaj dribling kao Depaj, koji je utakmicu počeo na klupi za rezervne igrače. I mada to ne mora ništa da znači u ovoj fazi sezone, jasno je da Depaj ima osnova za dokazivanje, jer u pojačanoj konkurenciji neće mu biti zagarantovano mesto u startnih 11.

Uostalom, tim deluje već sasvim pristojno, mada ostaje da se vidi kako će izgledati odbrana kada naleti na najzahtevnije rivale. Kako bilo, protiv Intera počela je postava: Ter Štegen - Dest, Kristensen, Erik Garsija, Balde – Niko, Pedri, Kesi – Rafinja, Obamejan, Ansu Fati. Igrali su još: Penja - Serđi Roberto, Arauho, De Jong, Đordi Alba - Buskets, Pablo Tore, Gavi - Abde, Depaj, Dembele, Kolado, Kasado.

Niko ne može da tvrdi, ali čini se da je ovde primetna ideja da se nosioci izdvoje. Niko da polako menja Busketsa na zadnjem veznu – za sada su zadovoljni. Rafinja na debiju gol i dve asistencije: već se među navijačima uveliko priča da bi doskorašnji as Lidsa mogao da bude bingo letnjeg prelaznog roka.

Još kada u sam špic uleti Robert Levandovski? Ponovićemo: nismo sigurni kako će odbrana da izgleda, ali napad – brutalan!



tagovi

Ansu FatiRafinja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara