Erik Garsija
Erik Garsija

Barsina rekonstrukcija bez uloženog evra: Potpisao i Erik Garsija, izlazna klauzula 400.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 09:28

Stiže kao slobodan igrač

Prvo Serhio Aguero, sada i Erik Garsija. Dosadašnji štoper Mančester Sitija vratio se u klub u kojem je počeo karijeru još kao sedmogodišnjak. Transfer je i zvanično potvrđen uz informaciju da je u njegov ugovor ubačena izlazna klauzula u visini od 400.000.000 evra.

Ono što je za Barselonu najvažnije 20-godišnji fudbaler na stadion Kamp Nou stiže kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Građanima.

Izabrane vesti

Na isti način juče je došao i Aguero, a u Barseloni čekaju da ozvaniče potpisivanje ugovora sa još dvojicom slobodnih agenata: Žoržinjom Vajnaldumom iz Liveprula, te Lionovim Memfisom Depajom, s tim da će on prvo morati da sačeka da vidi hoće li Ronald Kuman ostati na klupi Blaugrane.

Naravno, moraće da usledi i čišćenje ekipe od onih koji nisu zadovoljili protheve, a katalonski mediji ranije su pisali da je dugačka lista onih čijih bi se plata Barsa rado ratosiljala. Na njoj su, između ostalih, Samjuel Umtiti, Miralem Pjanić, Filipe Kutinjo, Martin Brajtvajt, Neto, Mateus Fernandes, a pominju se čak i Usman Dembele, ako stigne prava ponuda, te Antoan Grizman, ako bi ga Atletiko uzeo u zamenu za mlađeg Žoaoa Feliksa. Takođe, ni veterani poput Đerara Pikea i Đordija Albe nisu više nedodirljivi s tim da naravno neće svi moći da odu.

Aguero je tu da pojača konkurenciju u špicu, pošto se Brajtvajt nije nametnuo. Garsija je tu da odmeni Umtitija, koji se zbog povreda nije naigrao. A kad dođu i Vajnaldum i možda Depaj...

Svi dolaze kao slobodni igrači, katalonski mediji tvrde i da su prihvatili manje novca no u prethodnim klubovima, mada uz bogate premije bonuse kojima bi mogli da nadoknade razliku.

Pitanje je samo, da li su Aguero u godinama, te Vajnaldum, Garsija i Depaj dovoljno dobri da Barselonu vrate u sam vrh evropskog fudbala?


tagovi

letnji prelazni rok 2021Erik Garsija

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara