FOTO: AFP
FOTO: AFP

Baš kako dolikuje spektaklu: Rusija na Srbiju u najjačem sastavu, tu su Golovin, Mirančuk, Zaharjan..

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 20:18

Valerij Karpin objavio spisak za najznačajniju utakmicu Zbornaje u poslednje dve godine

Od februara 2022. godine i uvođenja sankcija, fudbalerima Rusije zabranjeno je da učestvuju u svim takmičenjima pod okriljima FIFA i UEFA, veliki broj nacionalnih saveza ne želi da zakazuje čak ni prijateljske utakmice s njima, ali su oni trezveniji razdvojili politiku i sport i pristali na odigravanje utakmica bez takmičarskog značaja.

Jeste igrala Rusija protiv selekcija poput Kameruna, Kube i Iraka, ali će duel protiv Srbije 21. marta (18.00) na moskovskoj VTB Areni biti za stepenik više od svega onoga što su tamošnji ljuibitelji fudbala mogli da vide u prethodne dve godine, bar kada su sudari reprezentacija u pitanju. Kako i dolikuje takvom spektaklu, selektor Rusije Valerij Karpin pozvao je sve ono najjače što Rusija ima. Podsetimo, pored utakmice sa Srbijom, selekcija najveće države sveta sastaće se i sa Paragvajem 25. marta.

Izabrane vesti

Nije imao nekadašnji igrač Spartak, Sosijedada, Valensije, Selte... kadrovskih problema, a jedino se izostanak Georgija Džikije i Aleksandra Soboleva može smatrati malim iznenađenjem. Doduše, dvojac moskovskih crveno-belih nije imao upečatljive partije u dosadašnjem toku sezone, pa ni ta Karpinova odluka nije senzacionalna.

Vezni red je ubedljivo najjači deo ruskog tima. Trojica najboljih igrača tima Aleksandar Golovin, Aleksej Mirančuk i Arsen Zaharjan redovni su u startnim postavama Monaka, Atalante i Sosijedada i čini se da će Karpin imati neku vrstu slatkih muka da za svakog nađe adekvatno mesto na terenu. Ovo je i jedina linija tima gde Rusija raspolaže igračima iz stranih liga, pošto je tu i Daler Kuzjajev iz francuskog Avra. Doduše, treći golman Andrej Lunjov brani za azerbejdžanskog šampiona Karabag, pa je i on u toj grupi igrača.

U samom špicu najveće uzdanice Karpina su Konstantin Tjukavin iz Dinama i Fjodor Čalov iz CSKA, koji trenutno zauzimaju drugo i treće mesto na listi strelaca Premijer lige (odmah iza neprikosnovenog Kolumbijca Matea Kasijere).

SPISAK REPREZENTACIJE RUSIJE:

Golmani: Matvej Safonov (Krasnodar), Aleksandar Maksimenko (Spartak Moskva), Andrej Lunjov (Karabag)

Odbrana: Igor Divejev (CSKA Moskva), Danil Hlusevič (Spartak Moskva), Jevgenij Morozov, Aleksandar Siljanov (Lokomotiva Moskva), Sergej Volkov (Krasnodar), Maksim Osipenko (Rostov), Jurij Gorškov (Krila Sovjetov), Jevgenij Harin (Ahmat Grozni), Arsen Adamov (Orenburg),

Vezni red: Aleksandar Golovin (Monako), Aleksej Mirančuk (Atalanta), Arsen Zaharjan (Sosijedad), Daler Kuzjajev (Avr), Andrej Mostovoj (Zenit), Danil Prucev, Anton Zinkovski (Spartak Moskva), Ivan Obljakov (CSKA Moskva), Anton Mirančuk, Dmitrij Barinov, Sergej Pinjajev (Lokomotiva Moskva), Aleksandar Černikov (Krasnodar), Danil Glebov (Rostov)

Napad: Fjodor Čalov (CSKA Moskva), Ivan Sergejev (Zenit), Konstantin Tjukavin (Dinamo Moskva)


tagovi

Valerij Karpinfudbalska reprezentacija Rusijefudbalska reprezentacija SrbijeprijateljstvoPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara