Belgijanci dolaze po Adešinu, Pazarci se nadaju milionskom obeštećenju

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 12:49

"Već su ponudili 400.000 evra, što smo u startu odbili"...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Vezista Novog Pazara Adetunđi Rasak Adešina (18) dobio je proletos prve minute u Mozzart Bet Superligi, a igre mladog Nigerijca na startu tekućeg šampionata začinjene golovima Javoru i IMT-u mogle bi Plavima uskoro da donesu i lepu zaradu. U superligašu sa obala Jošanice i Raške ne kriju da ove sedmice ulaze u drugu rundu pregovora sa predstavnicima belgijskog Union Sen Žiloaza.

Izabrane vesti

"Kontakti traju odnedavno. Union Sen Žiloaz je već ponudio 400.000 evra za Adešinu, što smo u startu odbili. Raspitivao se i Antverpen. Očekujemo rekordnu, sedmocifrenu zaradu od transfera Nigerijca, s kojim smo ovog leta potpisali trogodišnji ugovor", vele u sportskom sektoru Novog Pazara.

Klub je nedavno rekordno prihodovao odlaskom Slobodana Rubežića u Aberdin, ali bi tih 230.000 evra (ravnopravno podeljenih sa Čukaričkim) trebalo višestruko da nadmaši prodaja 18-godišnjeg momka poniklog u jednoj od brojnih fudbalskih akademija u Nigeriji, u kojoj je stasavao i napadač Viktor Bonifejs, a koji je u redove Bajer Leverkuzena došao upravo iz Union Sen Žiloaza.

Teško da su i Pazarci bili ubeđeni da će se Adešina tako brzo adaptirati na seniorski fudbal. Doveden je zimus, uz prioritetni cilj da sa zemljakom Tohibom Bamigbojem novopazarskim omladincima raskrči put do opstanka u elitnom rangu. Popularni Rasak sa zadovoljstvom se vraća na staž u uzrastu do 19 godina, koliko će napuniti početkom decembra.

"Bilo je stvarno sjajno tokom tih šest meseci. Odmah po dolasku iz Nigerije shvatio sam kako stvari funkcionišu u Evropi. Stigao sam među momke koji su me odlično prihvatili, ukazali mi veliko poštovanje. Pažljivo i strpljivo čekao sam poziv u prvi tim, koji je ubrzo usledio. Zgrabio sam šansu i ne ispuštam je", kroz osmeh govori Adešina za Mozzart Sport.

Fudbaler sposoban da pokrije više pozicija na sredini rastao je gledajući kako stvari na tom delu terena rešava njegov sunarodnik Džon Obi Mikel.

"Više volim da sam nešto defanzivniji u veznom redu, tu imam više iskustva. Igram u oba pravca, fizički sam dobro pripremljen, ali to više nije kvalitet već obaveza. Fudbaler mora da bude spreman i da da celog sebe na bilo kojoj poziciji. To vas čini dobrim igračem. Svom timu pomažeš prihvatanjem svih trenerskih zahteva. Mikel je tu bio besprekoran. Želim da, kao i on dugi niz godina, budem oslonac reprezentacije. Ipak, najpre čekam da se nađem na spisku do 21 godine. Mislim da sam ga zaslužio. Polako, strpljiv sam. Biće velika privilegija i čast za mene ako zaigram za najjaču selekciju Nigerije. To je san svakog igrača. Do tada, sve moje misli okrenute su prema Novom Pazaru".

A o Pazaru ima samo reči hvale.

"Kao prvo, odličan je tim. Navijači su neverovatni, treneri i ljudi u klubu sjajni prema meni. Osećam pripadnost. Saigračima svaka čast, na terenu i van njega. Novi Pazar vam pruža sve kako biste se osećali kao u sopstvenom domu. Zbog toga sam uvek spreman da vratim stoprocentnim zalaganjem", kaže Adešina ne želeći dodatno da komentariše interesovanje klubova koje je izazvao partijama u plavo-belom dresu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Adetunđi Adešina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara