Reprezentativci Belgije (©Reuters)
Reprezentativci Belgije (©Reuters)

Belgijanci iskalili bes i brojali do osam, Velšani bolji kad je 10 na 10 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 22:38

Belorusi primili četiri za poluvreme, Česi nisu umeli da pobede u Kardifu

Morali su Belgijanci u Pragu da jure bod protiv Čeha (1:1), ali protiv Belorusa nisu dozvolili iznenađenje. Bes zbog slabe partije od pre tri dana iskalili su na Belorusima.

Gosti su iz Haverlea ispraćeni sa osam golova u svojoj mreži, bez da su makar jedan dali, iako su prethodno bili raspucani protiv Estonije (4:2). Do poluvremena su primili četiri, a u nastavku još toliko.

Izabrane vesti

Po dvaput precizni za najbolje rangiranu selekciju na FIFA listi bili su Hans Vaneken (17, 89) i Leandro Trosar (38, 76), a po jedan gol dali su Miši Batšuaji (14), Žeremi Doku (42), Denis Prat (49) i Kristijan Benteke (70). Najlepši je bio treći, kada je Trosar poslao projektil ka gostujućem golu:

Belgijanci sada imaju sedam bodova, a odgovara im i rezultat iz Kardifa, gde je Vels savladao Češku 1:0.

Iako su gosti veći deo utakmice bili bolji tim, čak i kada su u 49. minutu ostali bez Patrika Šika zbog direktnog, ali čini se prestrogo dosuđenog, crvenog kartona.

Geret Bejl i družina trgli su se tek kada su i sami ostali sa desetoricom, zbog drugog žutog Konoru Robertsu u 77. minutu za udaranje laktom u skoku. Kao da je to bio signal da konačno krenu u napad na protivnički gol, a hrabrija igra nego dotad isplatila im se u 81. minutu. Verovatno najniži igrač na terenu, 170 centimetara visoki Danijel Džejms iz Mančester junajteda uspeo je glavom da matira Tomasa Vaclika. Naravno, posle centaršuta Bejla...

Česi su imali nekoliko dobrih šansi tokom utakmice, a najbolju u drugom minutu nadoknade. Defanzivac Ondrej Čelustka se našao u odličnoj poziciji posle gužve u kaznenom prostoru rivala, ali je Džo Rodon uspeo uklizavanjem da blokira šut i sačuva pobedu svom timu.

Vels se sada vratio u trku za drugim mestom posle poraza Belgije 1:3.

U septembarskim duelima čekaju nas dueli: Češka - Belorusija, Estonija - Belgija (2. septembar), zatim Belorusija - Vels i Belgija - Češka (5. septembar) i Belorusija - Belgija, Vels - Estonija (8. septembar).

GRUPA E

Belgija - Belorusija 8:0 (4:0)

/Batšuaji 14, Vanaken 17, 89, Trosar 38, 76, Doku 42, Prat 49, Benteke 70/

Vels - Češka 1:0 (0:0)

/Džejms 81/



tagovi

BelgijaČeškaVelsKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara