Markos Leonardo (Foto: Reuters)
Markos Leonardo (Foto: Reuters)

Benfika proigrala tek sa igračem više, nova zlatna koka pogodila na debiju!

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 21:11

Rio Ave odolevao sat vremena, imao i gol prednosti, ali na kraju pretrpeo težak poraz na Lužu

Sporting diktira tempo, ali ni gradski rival ne posustaje. Benfika je u 17. kolu Primeire pred svojim navijačima protiv Rio Avea upisala četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu (4:1), odnosno sedmu vezanu u svim takmičenjima i ponovo prišla na samo bod zaostatka lideru šampionata.

Sa tri komada u mreži Famalikaa zatvorila je 2023, isto toliko spakovala je Aruki u prvom meču nove kalendarske godine, istu porciju isporučila je i Bragi sredinom nedelje... U punoj brzini ušla je Benfika u 2024, a reklo bi se po rezultatu da ekipa Rodžera Šmita papučicu sa gasa nije sklanjala ni večeras. Međutim, rezultat ponekad ume da stvori lažnu sliku o odnosu snaga na terenu, kakav je slučaj bio ove nedelje na Lužu.

Izabrane vesti

Lisabonska mašina trokirala je protiv davljenika punih sat vremena i da u završnih pola sata nije imala brojčanu prednost, pitanje je da li bi na kraju stigla i do rezultate. Jer Rio Ave je do isključenja Aderlana Santosa bio u najmanju ruku ravnopravan rival, imao u jednom trenutku prednost, u dva navrata mogao ponovo da dođe do nje, ali se hendikep u vidu igranja sa igračem manje ispostavio kao nepremostiva prepreka za goste.

Benfiku je u 9. minutu ranio Guga, njen nekadašnji član, koji nikada nije debitovao za prvi tim, ali je na isteku pola sata igre Anhel Di Marija poravnao rezultat. Međutim, umesto da izjednačujući pogodak domaćinu da krila da poleti ka novom, Rio Ave je bio bliži novom vođstvu. Dva puta su gosti u razmaku od tri minuta pogađali okvir protivničkog gola. U 46. minutu levu stativu je uzdrmao Emanuel Boateng, u 49. i Žoao Graka desnu.

Da je makar jedan od pomenute dvojice gostujućih fudbalera umesto stative zatresao mrežu rivala, pitanje je u kom bi se smeru utakmica kretala do kraja. Ovako, bila je to najava sunovrata koji će u nastavku meča doživeti Rio Ave. Svega nekoliko desetina sekundi pošto je Graka drugi put uzdrmao konstrukciju Benfikinog gola Santos je dobio prvi, a devet minuta kasnije i drugi žuti karton, ostavivši igrače na cedilu.

Tri minuta kasnije Benfika je preokrenula rezultat pogotkom Antonija Silve, nove zlatne koke lisabonskog velikana. Mada definitivno ne i jedine, jer njegov pogodak dozvolio je Šmitu da u nastavku priliku pruži igračima koji su manje igrali u dosadašnjem delu sezone, ali i da na delu vidi Markosa Leonarda, najnovije, 18.000.000 evra plaćeno pojačanje. Brazilac pristigao iz Santosa je u 62. minutu dobio šansu da debituje, a već u 80. je prvi nastup za Orlove krunisao i golom, nagovestivši da bi uz Silvu mogao da bude nova velika prodaja kluba sa Luža.

Konačan rezultat u nadoknadi meča postavio je Žoao Mario ubacivši loptu sa pet metara u mrežu posle majstorske asistencije Rafe SIlve, njegove druge na meču.

PORTUGALIJA 1 – 17. KOLO

Petak

Portimonense – Farense 1:0 (0:0)

/Karlinjos 58pen/

Subota

Kasa Pija - Famalikao 0:2 (0:1)

/Čikinjo 45, Kadiz 66/

Šaves - Sporting 0:3 (0:1)

/Paulinjo 44, Trinkao 52, Pote 56/

Estoril - Moreirense 1:3 (0:2)

/Karlos 90 - Aparisio 30, Marselo 33, Alan 74/

Nedelja

Žil Visente - Estrela 1:1 (1:0)

/Gabrijel Pereira 12 - Endo 88/

Benfika - Rio Ave 4:1 (1:1)

/Di Marija 29, A. Silva 61, Leonardo 80, Ž. Mario 90+1 - Guga 9/

Vizela - Boavista 1:4 (0:2)

/Esende 87 - Saso 24, Morais 40, Abaskal 52, Boženik 65/

21.30: (1,90) Porto (3,80) Braga (3,80)

Ponedeljak

21.15: (1,88) Vitorija Gimarais (3,50) Aruka (4,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraBenfikaRio Ave

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara