Foto: Reuters
Foto: Reuters

Benfikina šetnja do polufinala Kupa, pao i Belenenses (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 00:12

Desetkovani Orlovi rutinski i bez trenera Žorža Žezusa

Korona virus je ozbiljno razorio igrački kadar Benfike, naterao je i na prosipanje bodova u prvenstvu protiv Nasionala, ali nije doveo u pitanje pobedu u četvrtfinalu nacionalnog kupa protiv Belenesesa. Za razliku od prošlog meča Orlove sa klupe nije predvodio Kovidom-19 inficirani Žorž Žezus, ali oni rivalu nisu dopustili ni tračak nade na Lužu - 3:0.

Jednostavno, Benfika još uvek u Kupu Portugala nije nabasala na rivala po meri. Do sada su to bili isključivo niželigaši, Belenenses je prvi protivnik iz elitnog društva, ali posle četiri utakmice, lisabonski velikan se polufinala domogao bez primljenog gola i sa 13 postignutih.

Izabrane vesti

Ubedljivo najtorfejniji klub u istoriji najmasovnijeg portugalskog fudbalskog takmičenja praktično je osigurao pobedu u vremenskom okviru od pet minuta. U 32. je Darvin Nunjez iskoristio bizaran odbitak kojim mu se lopta vratila u noge dok je ispred sebe imao nebranj gol. Bio je to deveti pogodak Urugvajca za klub u 24. utakmci u svim takmičenjima, a uz to ima i identičan broj asistencija. Već u 37. bilo je nedostižnih 2:0. Rafa Silva je unovčio odličan skok kapitena Žardela iskoristivši slabu reakciju odbrane rivala.

Benfika je navikla da muči Belenenses na popularnoj Katedrali. Gradskog rivala je na svom stadionu pobeđivala 16 puta u poslednjih 20 utakmica. U preostala četiri navrata bilo je nerešeno tako da Belenenses nije slavio na Lužu više od 20 godina. Sudbina mu je zapečaćena u 72. minutu. Ovoga puta asistencija se piše Rafi Silvi, a pogodak Franku Serviju koji je šmekersi bocnuo loptu preko Moreire.

Benfika dakle nastavlja put ka 27. trofeju nacionalnog kupa, prvom od 2017. godine, a rival u polufinalu biće joj Estoril koji je u sredu posle produžetaka izbacio Maritimo 3:1.

KUP PORTUGALIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Maritimo – Estoril 1:3 p. p. (1:1, 0:1)

Četvrtak

Benfika - Belenenses 3:0 (2:0)

/Nunjez 32, Silva 37, Servi 72/

Petak

20.45: (1,45) Braga (4,10) Santa Klara (6,75)

21.45: (7,25) Žil Visente (4,10) Porto (1,43)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BenfikaBelenensesKup PortugalaKup Portugalije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara