Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Benzema odbio Makronov poziv

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 10:05

Predsednik Francuske zvao povređenog napadača da njegovim avionom doputuje u Katar na finale sa Argentinom

Uprkos brojnim problemima sa povredama igrača Francuska je uspela da stigne do poslednjeg koraka u odbrani titule svetskog prvaka. Da bi sačuvali krunu, Trikolori će od 16 časova morati da savladaju Argentinu.

Pokazao je Didije Dešan da može daleko da dogura i bez nekoliko važnih šrafova u svojoj mašineriji, ali sigurno je da bi mu danas mnogo lakše bilo da na raspolaganju ima i Karima Benzemu, Ngoloa Kantea, Pola Pogbu, Presnela Kimpembea i Kristofera Nkunkua.

Izabrane vesti

Većina njih biće u loži stadiona Lusail, dok je neizvestan dolazak Karima Benzeme.

Napadač Real Madrida morao je da otkaže igranje na Svetskom prvenstvu samo dva dana pred prvi meč Francuske, protiv Australije, zbog povrede kvadricepsa. Vratio se iz Dohe u Francusku, a potom otputovao u Španiju na terapije. Postojala je nada da bi zvanično najbolji fudbaler sveta u 2022. godini mogao da se tokom takmičenja priključi reprezentativnim kolegama, međutim, to se nije dogodilo.

Očekivalo se da će sjajani golgeter doputovati na finale kao moralna podrška saigračima, ali RMC piše da je njegov dolazak u Katar i dalje pod znakom pitanja. Navodno je Benzema, za razliku od ostalih pomenutih igrača, odbio poziv prvog čoveka Francuske, Emanuela Makrona, da predsedničkim avionom doptuje u Dohu. Da li će doći u sopstvenoj režiji, ostaje da vidimo.

Benzemino nepojavljivanje na stadionu svakako bi bilo veliko iznenađenje. Doduše, njegova jučerašnja objava na Instagramu - fotografija uz poruku "ne interesuje me" - nagoveštava da bi baš to moglo da se dogodi.



tagovi

Karim BenzemaKatar2022Fudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara