"Karim Benzema"
"Karim Benzema"

Benzema priznao: Ispao sam idiot!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.15. | 16:47

Golgeter Reala priznao da je “bez predumišljaja” učestvovao u ucenjivanju saigrača iz francuske reprezentacije Metjua Valbuene

Karim BenzemaZvučalo je neverovatno, posebno pošto se ispostavilo da je Đibril Sise bio nevin i da je samo želeo da upozori Metjua Valbeuenu. Ali Karim Benzema je po svemu sudeći zaista učestvovao u ucenjivanju saigrača iz francuske reprezentacije Metjua Valbuene seks trakom. Tačnije, Benzema je bio posrednik između problematičnih prijatelja koji su pokušali da iznude novac od fudbalera lionskog Olimpika. Tvrdi - nesvesno.

Naime, agencija AFP, koja se na bavi spekulacijama, doznala je šta je Benzema rekao na policijskom ispitivanju. A rekao je - da je kriv. Jer je, kako sam kaže, ispao idiot!

Izabrane vesti

Benzema se branio tvrdnjom da se u ulozi posrednika našao "bez predoumišljaja", pošto je u ime prijatelja iz detinjstva Karima Zenatija stupio u konakt sa Valbuenom. Ova tvrdnja je izuzetno važna za ceo proces, jer sud Zenati nije bio prvooptuženi u postupku. Ali Benzemino svedočenje ga dovodi u vezu sa ucenom. Tužilac međutim tek mora to i da dokaže.

AFP je objavio i niz Benzeminih izjava iz pritvora.
"Osramoćen sam. Kada je moj prijatelj Karim Zenati izašao iz zatvora, pa i dok je bio tamo, ja sam brinuo o njemu. Bili smo baš bliski. Jesam bio posrednik između Zenatija i Metjua", priznao je Benzema i dodao da je stekao utisak da Valbuena nije imao nameru da plati ucenjivačima.

Podsetimo, L’Ekip je ranije objavio kompletan transkript snimljenog razgovora Benzeme i Zenatija u kome fudbaler obaveštava kolegu da mu je preneo da postoji ta neka traka i da ne zna šta od Valbuene hoće oni koji je poseduju. Ali je rekao i da je odgledao snimak i da se po tetovažama vidi da je Valbuena u pitanju. Benzema je tvrdio kako samo želi da pomogne, isto je govorio i Zenati, ali su se obojica nekoliko puta nasmejali i razgovor završili konstatacijom da su svoje obavili i da je sada na Valbueni da odluči hoće li da se nađe sa “prijateljom” ili će ga "pirane pojesti".
"Možda bi Karim Zenati imao neke koristi od toga, to nije bio moj cilj. Nisam razmišljao o tome. Šokiran sam, iskreno, ispao sam idiot. Ali Zenati je ozbiljan čovek, verovao sam mu", branio se Benzema u policijskoj stanici.

Ucenjivači su navodno od Valbuene želeli da traže između 50.000 i 100.000 evra. Novac koji Benzema zaradi svake nedelje. Sigurno je da zarada nije bila razlog. Ali izgleda se golgeter Reala uhvatio zaista lošeg društva.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Real MadridOlimpik LionMetju Valbuenameđunarodni fudbalKarim BenzemaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara