FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Bez minuta u Laciju, nešto je moralo da se promeni: Dimitrije Kamenović u Švajcarskoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 19:54

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog igraće do kraja sezone zajedno sa sunarodnikom Vladanom Vidakovićem

Važio je Dimitrije Kamenović za jednog od najtalentovanijih srpskih defanzivaca i potencijalno dugoročno rešenje u zadnjoj liniji reprezentacije Srbije. Platio je leta 2021. godine Lacio 3.000.000 evra klubu sa Banovog Brda za tada 21-godišnjaka. Dolazak Piroćanca na Olimpiko poklopio se s stupanjem Mauricija Sarija na mesto stratega Nebeskoplavih, a za nešto više od dve i po godine pod ugovorom s rimskim velikanom odigrao je svega 45 minuta. Jedno poluvreme protiv Verone maja 2022. godine bilo je sve što je najveći stadion italijanske prestonice video od Kamenovića.

Pokušavao je bivši mladi reprezentativac s pozajmicom u praškoj Sparti u drugom delu prethodne sezone, a kako se nije naigrao ni u Češkoj, prethodnog leta vratio se u Lacio. Ostao je Sari na mestu trenera, a ni Kamenovićeva uloga nije se promenila. Ni minut nije odigrao levi bek od početka sezone i nešto je neminovno moralo da se promeni. Do kraja sezone srpski fudbaler nastupaće na pozajmici u švajcarskom Iverdonu. U osmoplasiranom timu tamošnje Superlige praviće mu društvo sunardonik Vladan Vidaković. Rođeni Novosađanin stigao je u grad od oko tridesetak hiljada stanovnika krajem januara iz Maribora.

Izabrane vesti

Iverdon ove sezone učestvuje u najvišem rangu švajcarskog fudbala prvi put još od sezone 2005/06, posle 23. kola zauzima osmo mesto na tabeli u konkurenciji 12 klubova i trijumfovao je u prethodne dve prvenstvene utakmice protiv Ciriha i Serveta.

Kada se sve sabere, Kamenović je od odlaska iz Čukaričkog pre nešto više od dve i po godine odigrao samo deset utakmica. Sedam nastupa zabeležio je za B tim Sparte iz Praga, dva nastupa za prvi tim i jedan za Lacio. Valjda će konačno krenuti uzlaznom putanjom karijera momka koji uskoro puni 24 godine.


tagovi

Dimitrije KamenovićLacioZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara