Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Bila bi to jedna od najvećih izdaja leta... Juve krenuo po Lukakua! Vlahović ka Čelsiju?

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 18:25

Inter trenutno nema pare da kupi Belgijanca

Uprkos dolasku novog trenera Maurisija Poketina, znalo se da su šanse za ostanak Romelua Lukakua u Čelsiju minimalne. Praktično i ne postoje. Takođe, očekivalo se da ostane u Italiji gde je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Interu.

Ali baš niko nije mogao da pretpostavi da bi Lukaku od sledeće sezone mogao da nosi dres Juventusa! A šanse za to izgleda da rastu...

Izabrane vesti

Ostrvski Skaj Sports je danas javio da je Juventus i zvanično otvorio prekovore sa Čelsijem oko Lukakua. Nikakvi dalji detalji nisu poznati...

Situacija oko Lukakua je prilično komplikovana. Inter želi da ga zadrži, on želi da ostane ali trenutno je Čelsi stavio rampu. Prva ponuda Nerazura za novom pozajmicom je glatko odbijena. Čelsi želi da se napokon za sva vremena reši Belgijanca koji ih je u dva navrata koštao ukupnih 128.000.000 evra. Prvi put kada su ga kupili od Anderlehta za 15.000.000 i drugi put kada su ga u leto 2021. vratili iz Intera za 113.000.000 evropskih novčanica. Od njegovih prodaja i pozajmica su do sada inkasirali oko 45.000.000 evra i žele da smanje štetu što je moguće više.

Sada za prodaju Lukakua traže 45.000.000 evra, a Interova druga ponuda je bila pozajmica s obaveznim otkupom za 30.000.000 evra. Plavci su i to glatko odbili. Inter je u problemu da ponudi više jer prvo mora nekoga da proda jer su pare od Brozovića uložene u Fratezija. Nerazuri danima vode pregovore sa Mančester Junajtedom oko Andrea Onanea ali konačnog dogovora još nema. Traže 60.000.000 evra, a Crveni đavoli nude 50.000.000 sa uključenim bonusima. Inter se kocka da ne proda Onanu i da izvisi za Lukakua...

A Čelsi ne želi da čeka. Još pre nekoliko nedelja su kontaktirali Juve sa idejom da im prodaju Lukakua. Navodno su im nudili su Kulibalija, Loftus Čika, Pulišića, Čalobu i Lukakua u zamenu za Dušana Vlahovića. Ili opciju da izaberu nekog od tih igrača i dobiju određenu sumu novca u zamenu za Srbina. U međuvremenu su Kulibali, Loftus Čik i Pulišić našli nove klubove, Juventus ne interesuje Čaloba ali ih očigledno interesuje da dobiju Lukakua i pare u zamenu za Vlahovića. Ili da samo dobiju Lukakua.

Novi direktor Kristijano Đuntoli je juče zvanično preuzeo funkciju u klubu i izgleda da će mu prvi posao biti sda dovede Lukakua.

Ono što je najluđe u celoj priči je odnos između Juventusa i Lukakua s obzirom šta se sve dešavalo prošle sezone. Navijači Bjankonera su ga vređali na rasnoj ostnocvi, on im odgovorio i dobio je suspenziju koja je kasnije poništena. Imali su neke varnice i tokom prvog mandata Belgijanca u Interu pa je bilo nezamislivo da se jednog dana uopšte i razmišlja o scenariju u kojem Lukaku nosi belo-crni dres velikana iz Torina. Ali fudbalska pijaca je očigledno prepuna iznenađenja i nikada ništa nije nemoguće...

Navijači intera su već jednom oprostili Belgijancu kada je prvi put otišao iz kluba. Tada je isnistirao na transferu u Čelsi i navijai su se osećali izadnima. Uništili su mu mural u Milanu i napisali transparent.

„Štitili smo te kao sina, kao jednog od nas, pokazao si da si kao ostali i otišao za novcem“.

Kada se godinu dana kasnije vratio, progutali su sujetu i oprostili mu

„Podržavamo Inter i nećemo praviti probleme igraču, uprkos njegovom prošlogodišnjem ponašanju. Niko ga neće dočekati sa šalovima i zastavama, moraće to da zaradi u budućnosti sromnošću i znojem. Podržavali smo ga i tretirali kao kralja, sada je poput mnogih drugih. Nećemo biti protiv njega kada ponovo obuče dres Intera, ali upozoravamo sve navijače da ne upadnu u zamku i da ne trče i balave za njim. Pretvaranje da se ništa nije dogodilo daće samo na snazi procesu koji godinama traje, a to je zaglupljivanje naviajča“, poručili su povodom povratka Belgijanca u Inter.

Prelazak u tabor najvećeg rivala mu definitivno ne bi oprostili... Ali nagledao se evropski fudbal i većih „izdaja“.

U međuvremenu je Lukaku odbio ponudu saudijskog Al Hilala tešku preko 50.000.000 evra po szeoni.


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara