Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bilbaova poezija u Andaluziji: Kadiz gledao fudbal dostojan borbe za Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 22:55

Klub iz Baskije skočio na desetu poziciju, Berenger dvostruki strelac

Praktično od starta sezone Atletik Bilbao tavori u donjem delu tabele španske Primere, ali večeras je pokazao da su fudbalsko znanje i talenat koji poseduju njegovi fudbaleri dostojni borbe za pozicije koje vode u Evropu. Lavovi su gostovali Kadizu, jednom od prijatnijih iznenađenja prvog dela šampionata, ali su vrlo lako potvrdili da se sastav iz Andaluzije od decembra suočava sa velikim problemima - 0:4.

Na klupi ekipe sa San Mamesa početkom januara Garsiju Garitana je zamenio Marselino Garsija Toral, a sa novim stručnjakom Bilbao ovojio Superkup Španije skinuvši skalp Barseloni i počeo da raste na tabeli Primere. Evrozona je posle ubedljivog tijumfa u 23. rundi još daleko, na osam bodova, ali olakšavajuća okolnost je da Bilbao ima utakmicu manje od rivala kojima gleda u leđa. Ako bi uspeo da uspostavi kontinuitet predstava poput večerašnje protiv Žute podmornice potencijalni plasman evrokupovi bi postali realnost.

Izabrane vesti

Već do 29. minuta gostujući tim je ponovio dostignuće iz 2003. godine i spakovao tri lopte u mrežu rivala. To mu je poslednji put na gostujućem terenu uspelo protiv Osasune kada je dirigentska palica bila u rukama legendarnog Jupa Hajnkesa.

Baski su se postarali da svaki od ukupno četiri gola koje su postigli u Andaluziji ulepša finalni poetski produkt koji su pisali po terenu stadiona Ramon de Karansa. Muke za Kadiz počele su rano, od četvrtog minuta - Injaki Vilijams je ostavio loptu Alehandru Berengeru, a ovaj na malom prostoru proturio loptu kroz noge rivalu pre nego što ju je poslao u gol. Desetak minuta kasnije Unai Lopez je izveo savršen slobodnjak, ali mali deo njegove zahvalnosti ide na račun živog zida koji nije idealno skočio i zatvorio rupu.

Pre isteka pola sata igre minijatura Ikera Munijaina i Berengera. Ofanzivni vezista je lob pasom prebacio čuvare, a 25-godišnjak divno bocnuo loptu i postao dvostruki strelac. Sedam minuta po satartu drugog dela Injaki Vilijams se okitio golom koji je zaslužio. Odlična duga lopta Unaja Nunjeza, nešto slabija reakcija defanzive domaćina i rutinska završnica Bilbaovog napadača.

Šansu u drugom poluvremenu dobio je Ivan Šaponjić koji se u 74. minutu našao u velikoj šansi, ali ga je Simon osujetio u nameri da postigne prvenac za Žutu podmornicu.

Lako. Lepo. Ubedljivo. Tako je izgledao izlet Atletika u Kadizu, koji posled četiri vezana poraza u narednoj rundi mora na noge Barseloni.

PRIMERA – 23. KOLO

Petak

Selta - Elče 3:1 (2:0)

/Mina 45, 68, Mendez 45+2 - Rigoni 50/

Subota

Granada - Atletiko Madrid 1:2 (0:0)

/Erera 66 - Ljorente 63, Korea 75/

Sevilja - Ueska 1:0 (0:0)

/Munir 57/

Eibar - Valjadolid 1:1 (1:1)

/Kike 23 - Mesa 7 penal/

Barselona - Alaves 5:1 (2:0)

/Trinkao 29, 74, Mesi 45+1, 75, Firpo 80 - Rijoha 57/

Nedelja

Hetafe – Sosijedad 0:1 (0:1)

/Isak 30/

Real Madrid - Valensija 2:0 (2:0)

/Benzema 12, Kros 42/

Levante - Osasuna 0:1 (0:0)

/Budimir 74/

Viljareal - Betis 1:2 (0:1)

/Moreno 65pen - Fekir 45, Emerson 54/

Ponedeljak

Kadiz - Atletik Bilbao 0:4 (0:3) /Berenger 4, 29, Lopez 15, Vilijams 52/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletik BilbaoKadiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara