©AFP
©AFP

Bilefeld se oprostio od Cvajte, Ven overio povratak u drugoligaško društvo

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.06.23. | 22:56

Posle ubedljive pobede na svom terenu, tim iz Visbadena slavio i na strani (2:1)

Pobeda 4:0 na domaćem terenu protiv Arminije predstavljala je značajan korak ka Cvajti za Ven, ali se nemački trećeligaš nije opustio pred revanš baraža te je uspeh overio trijumfom i na strani (2:1).

Iako je domaćin poveo u 4. minutu i tako na idealan način otvorio utakmicu dva gola Benedikta Holerbaha u završšnici prvog poluvremena donela su preokret i gol prednosti gostima koji su u drugom poluvremenu rutinski završili posao i vratili se u Cvajtu posle tri godine.

Izabrane vesti

Mrežu Vena načeo je Fabian Klos uputivši neodbranjiv udarac sa oko 20 metara pošto mu je prethodno Lazme glavom doložio loptu. Rana prednost probudila je nadu domaće publike, ali ispostavilo se da Arminija nije imala kvalitet da ozbiljnije ugrozi planove rivala.

Kontru gostiju i odličnu loptu Prtajina u prostor u gol je pretočio Holerbah i u 35. minutu neutralisao zaostatak, a isti igrač potpisao je i pobedu golom u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena urarcem iskosa sa leve strane.

Klub iz Bilefelda ispao je tako u niži rang drugu sezonu uzastopno i za dve godine od Bundeslige pao do trećeligaškog društva u kojem se poslednji put nalazio pre nešto manje od deset godina.

Pre Arminije, iz Cvajte su ispali Regensburg i Sandhauzen, dok su novi članovi druge Bundeslige uz klub iz Visbadena postali Elversberg i Osnabrik.


tagovi

Arminija BilefeldNemačkaCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara