(©Starsport)
(©Starsport)

Bivši crno-beli pesnicama u Partizanovu bradu: Vojvodina produžila agoniju Valjka kojem visi i treće mesto

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.04.23. | 21:59

Filip Malbašić i Nemanja Nikolić nokautirali Beograđane – 2:1

Ko će kome, ako ne svoj svome! Vojvodina sedam utakmica je trpela samo poraze od Partizana, a onda su crno-belima presudili njegovi bivši igrači.

Filip Malbašić golom u 51. i Nemanja Nikolić u 84. minutu doneli su Staroj dami veliku pobedu, koja je vodi ka ulaznici za Evropu, a produžili su apsolutnu agoniju Partizana, kojem posle današnjeg poraza na Karađorđu visi i gubitak trećeg mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige – 2:1.

Izabrane vesti

Ni Malbašić ni Nikolić se nisu naigrali tokom mandata u Humskoj, nisu se dugo ni zadržali. Možda je tu ležao i dodatni motiv za njih dvojicu, servirali su slatku osvetu crno-belima, a Vojvodinu primakli timu iz Beograda na samo četiri boda zaostatka. Od dolaska Radoslava Bataka na klupu prodisala je Stara dama, najzad se isprsila i protiv večitih rivala i biće to veliki plus za novosadskog trenera za naredni period, baš ono što je debelo manjkalo njegovom prethodniku.

Dve nedelje pauze ništa nisu donele Igoru Duljaju. Mladi stručnjak očigledno ne može baš ništa da uradi sa ovim timom, koji pored niskog kvaliteta ima i potpunu oseku samopouzdanja. Partizan je tumarao terenom Karađorđa, za 80 minuta igre gotovo ništa nije uspeo da uradi, na kraju je jedinu veliku priliku imao Baždar posle greške odbrane Vojvodine, ali ni ta šansa nije rezultirala golom. Gol koji ne znači Partizanu mnogo postigao je Danilo Pantić iz slobodnog udarca u 89. minutu kada je već bilo 0:2. Prekasno da se uradi nešto više.

Igrali su crno-beli bez napada. Rikardo Gomeš se nije video na terenu, ništa bolji nije bio ni Bibars Natho, lopta nije slušala ni Kvinsija Meniga, a jedino je ponešto uspevao da uradi Nemanja Jović, s tim što je svakim završnim pasom upropastio sve dobro što je prethodno uradio.

Nije ni Vojvodina bila mnogo bolja u prvom poluvremenu. Pre gola imala je jednu priliku više od rivala, međutim, dočekala je svoju pravu šansu i to na način kako je odbrana Partizana primila “more” golova poslednjih godina: posle centaršuta na peterac. Nije Malbašiću skok igra neka posebna vrlina, ali se ubacio na pravo mesto pored uspavanih Markovića i Vujačića i glavom smestio loptu u mrežu. U finišu, kada je Partizan probao da pritisne, dočekali su domaći kontru, koju je majstorski realizovao Nemanja Nikolić za veliko slavlje na fino popunjenim tribinama Karađorđa.

Praktično sve vredno pomena u prvom poluvremenu viđeno je u prvih desetak minuta. Tada su dve, skoro identične šanse imala oba tima. Prvo je Jović promašio glavom s peterca priliku za Partizan, da bi na isti način uzvratio Zukić nekoliko minuta kasnije. Nakon toga dosadna igra, nepovezana, gotovo bez prave šanse za gol. Jedna se ukazala Malbašiću, kada je posle udarca Zukića s distance slabije reagovao Stevanović, kratko odbio loptu, ali je stigao da zatvori ugao krilnom napadaču Vojvodine i ispravi svoju grešku.

Bezidejni Partizan, koji nije nalazio način ni kako da šutne na gol je kažnjen u 51. minutu. Čumić se kao po korzu šetao s loptom oko šesnaesterca, usledio je centaršut, a Malbašić je glavom pogodio – 1:0.

Utakmica je posle toga dobila malo više boje. Partizan je rešio da odlučnije napadne, ali i dalje bez vizije kako. Duljaj je odlučio da u poslednjih pola sata golobradi Jevremović i Baždar probaju da donesu rezultat, ovaj drugi se i našao u kolosalnoj šansi, međutim i pored nesumnjivog talenta, u njegovom rezimeu još nedostaje bar neki bitan gol, neki trag u velikim utakmicama. Nije ga ostavio ni ovog puta, Carević je nogom sprečio izjednačenje.

A, odmah posle toga – mat. Nikolić je sproveo loptu od stative u gol i stavio tačku na derbi u Novom Sadu. Pantićev pogodak je samo dao nadu Beograđanima u završnih pet minuta, ali bez daljeg efekta.

Vreme slavlja za Vojvodinu, a za crno-bele crno da crnje ne može biti.

VOJVODINA – PARTIZAN 2:1 (0:0)

/Malbašić 53, N. Nikolić 84 - Pantić 90/

 Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 6.000.

Sudija: Srđan Jovanović

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Jeličić 6, Traore 7, Ljubisavljević 6,5, Lazarević 6,5 – Topić 6,5, Zukić 6,5 (od 77. Milosavljević -) – Malbašić 7 (od 77. Baraj -), U. Nikolić 6,5 (od 64. Simić 6), Čumić 6,5 (od 82. Busnić -) – Milošević 5,5 (od 64. N. Nikolić 7).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović 5,5 – Živković 5,5, Vujačić 5,5, Marković 5,5, Urošević 5,5 – Fejsa 6, Kolorado 6 (od 60. Pantić 6,5) – Menig 6 (od 66. Jevremović 6), Natho 5 (od 66. Baždar 5,5), Jović 6,5 – Rikardo 5.

Igrač utakmice: Filip Malbašić (Vojvodina) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 28. KOLO

Petak

Kolubara - Napredak 0:1 (0:0)

/Krstić 74pen/

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:3 (1:1)

/Žunić 34 - Mijić 28, Bogdanovski 48, Majdevac 72/

Subota

Radnički 1923 - Spartak Subotica 2:2 (1:1)

/Čolović 20, Činedu 77 – Stanić 38, Srećković 54/

Voždovac - Javor 0:1 (0:0)

/Bosić 59/

Crvena zvezda - Mladost GAT 4:2 (2:2)

/Katai 18 i 90, Kanga 45 pen, Rakonjac 82 - Vidakov 11 i 33/

Vojvodina - Partizan 2:1 (0:0)

/Malbašić 53, N. Nikolić 84 - Pantić 90/

Nedelja

16.00: (3,90) Radnik (3,50) TSC (1,95)

18.00: (3,40) Radnički Niš (3,30) Čukarički (2,20)



tagovi

FK PartizanFK VojvodinaMozzart Bet SuperligaFilip MalbašićNemanja NikolićDanilo Pantić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara