Mesi, Rodrigo i De Pol (AFP)
Mesi, Rodrigo i De Pol (AFP)

Bivši fudbaler PSŽ-a opleo po Mesiju: Umiljati dečak je pokazao pravo lice

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 13:47

Prašina nakon meča Brazila i Argentine i dalje se ne spušta

Mnogo je prašine u javnosti podigao najsvežiji sudar Brazila i Argentine u Rio De Žaneiru, onaj u kome su Gaučosi naneli Selesau prvi poraz u istoriji na domaćem terenu kada je reč o kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Utakmici je prethodio haos i sukobi domaće policije sa argentinskim navijačima na tribinama, burno je bilo i na terenu. Jedan od detalja koji je priukao pažnju jeste nimalo prijateljska rasprava Lionela Mesija i Rodriga tokom koje je, osmostrukom osvajaču Zlatne lopte, leđa poslovično čuvao Rodrigo de Pol.

Izabrane vesti

Ta situacija nije promakla ni nekadašnjem fudbaleru Pari Sen Žermena, kao i bivšem reprezentativcu Francuske Žeromu Rotenu, inače analitičaru RMC Sporta. Usledile su oštre kritike na račun Mesija i Argentine.

“Počnimo od zvezde tima, Lea Mesija. Sada je šampion sveta, nakon što se dve godine odmarao u Pari Sen Žermenu baš za Mundijal... Pratio ga je imidž umiljatog dečaka, ali je prešao na drugu stranu i pokazao pravo lice i karakter", rekao je Roten, pa fokus prebacio na reprezentaciju svetskog prvaka: "U ovom timu ima oko desetak igrača koji su odraz uvrežene slike o Argentincima... Bojim se da posegnem za generalizacijom, ali kažem sebi, u stvari, takva je argentinska nacija. Umislili su da su neko drugi. Osećaju se superiorno. Veoma sam iznenađen njihovim ponašanjem. Trebalo bi da pokažu više stila i šmeka.”

Nije polemika sa Rodrigom bila jedina prethodnih dana. Našao se Mesi u centru pažnje i koji dan ranije nakon poraza od Urugvaja u Buenos Ajresu i to u ulozi vaspitača. Ovogodišnje pojačanje Pari Sen Žermena Manuel Ugarte uputio je uvrede u pravcu De Pola, a Mesi nakon utakmice poslao poruku defanzivnom vezisti.

„Radije ništa ne bih govorio na tu temu, ali imaju neki mladi ljudi koji bi trebalo da pokažu malo više poštovanja prema starijima od sebe“, rekao je tada Mesi.



tagovi

Lionel MesiŽerom RotenRodrigofudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara