Bivši Srbin menja Srbina na klupi CSKA iz Sofije

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.07.23. | 16:58

Nestor El Maestro umesto Saše Ilića

Otišao je Srbin, Saša Ilić, sa klupe CSKA iz Sofije posle poraza na evropskoj sceni, a menja ga – bivši Srbin.

Nekada Nestor Jevtić, a odavno Nestor El Maestro, pošto se po sopstvenoj želji odrekao srpskog pasoša i predstavlja se kao Britanac, postao je novi trener Armejaca. Odnosno, novi-stari pošto će mu ovo biti drugi mandat među crvenima iz bugarske prestonice.

Izabrane vesti

Čudnovati lik Nestor El Maestro je šest meseci bio trener CSKA u periodu od juna 2018. do februara 2019. a tamo je dobio šansu nakon osvojene titule u Slovačkoj sa Spartakom iz Trnave. Ipak, nikada ništa slično nije uspeo da ponovi tokom karijere, a posle Bugarske radio je u Austriji, gde je sezonu bio trener Šturma, potom je dobio posao u Arabiji, na klupi Al Tavona, dok mu je poslednji angažman bio u turskom Gectepeu. Od marta 2022. britanski državljanin je bio na birou rada.

Nestor El Maestro je rođen u Beogradu, a kada se porodice odselila za Englesku, sačekao je 18. rođendan da bi se zvanično odrekao srpskog pasoša, u znak protesta zbog ratova na prostoru SFRJ i postao britanski državljanin, pa se od tada deklariše kao – Britanac.

 


tagovi

Nestor El MaestroCSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara