Komentari na vest

Bjelica: Ja sam stara škola, čemu izrazi 'asimetrični levi bek' i xG?! Igrači kod mene mogu da puše i piju

s

spiritus movens

pre oko 2 meseca

Lap top treneri su samo jedan do simbola robotizacije fudbala kao igre, gde umesto igracko poiesis-a sve vise dominira industrijski mimezis. Otuda i analiza utakmica poprima tehnicki karakter i vise lici na cas informatike nego na utiske o utakmici. Sto je veca tehnizacija igre to je sve manje izvornog ljudskog, spontanog, maste, slobode na terenu, itd. Pogledajte na sta lice nabildovani fudbaleri. Jos malo pa ce terminatore poceti da uvode u proces i propisuju pravila koliko robota moze da bude u timu.
G

Gost997

pre oko 2 meseca

kad vidis onog na areni da crta neke krugove i kocke muka da te uhvati, zuba uzme liptu sa 100 kila i da gol, a ovi sad treneri sad umislili da su nuklearni fizicari, zato i fudbal i kosarka gube gledanost, ko bre da gleda strebere na klupama koji potecali nisu a na terenu 22 prepumpana covela sa cestackim misicima i jedinom opcijom koja kaze trci pravolinijski, 20 godina pratim fudbal nikad dosadniji mi bio nije, sve je postalo monotono do ludila
K

Kurda35445

pre oko 2 meseca

Bas tako, u pravu si, pogotovo za tog sa Arene, taj prica neke gluposti i kao razume se u igru, a mozda ni loptu nikad nije šutnuo. Ako je tako pametan sto ne vodi neki klub, ne mora prvu ligu, moze i 4.5 ligu pa nek dokaze da je ta taktika najbitnija, džaba tom sa arene taktika, Rajevac bi ga potukao kad god bi hteo, treba biti i motivator a i imati dobre igrače koji driblaju a ne samo neke taktike gluposti tog sa arene, vidi se da nikad nije igrao fudbal. Sportski pozdrav.
N

Nanas

pre oko 2 meseca

Sad ce taj strucnjak sa Arene ,za vreme Evropskog se preseliti na Rts i daviti nas svaku vece s njegovim analizama,niskim blokom,krugovima,transformacijama,magovima na klupi,covek veze nema,nabubao iz knjiga neku teoriju i misli da je to fudbal,jos kad mu se Matic pridruzi komentarisanjem i njegovim analizama u toku meca,ceka nas bas "veselo" leto na Rts-u
G

Gost000

pre oko 2 meseca

A inače je danas svaki igrač Zuba?
K

Kendi Saga

pre oko 2 meseca

Meni je Bjelica odličan trener, sviđa mi se njegov rad i stil igre, definitivno se slazem da se razlikuje od modernih trenera i da vise vuce na stil starih vrhunskih trenera Vengera, Fergusona i ostalih.
s

sve je krenulo

pre oko 2 meseca

sa divljenjem Barseloni, tika taka i ubica fudbala Gvardiola... i na kraju, začinjeno Acom Stojanovićem kao komentatorom Lige šampiona...
N

Nanas

pre oko 2 meseca

Ocekivani broj golova xg,posed lopte,tacna dodavanja,niski blok,srednji blok,dupli blok...nauku napravili od najlepseg nekada sporta,sada neki naucnici s lap topom analiziraju,predvidjaju kako aut da se izvede,sve sami strucnjaci,a fudbal nikad negledljiviji...generacija sam koja pamti ex-yu ligu, pa svaka prvenstvena utakmica je imala vise improvizacije,driblinga,smeka i lepote,nego svih 16 utakmica 1/8 finala Ls, eto sta su napravili od fudbala
N

Ne znammm

pre oko 2 meseca

Sta je xG?
c

cule87

pre oko 2 meseca

expected goals
K

Kendisport

pre oko 2 meseca

Tako je, laptop treneri su najgora sorta ljudi.
@

@ssss

pre oko 2 meseca

Čovek skroz u pravu.Fudbal pratim 42 godine.Ranije na primer nikog nije interesiralo koliki neka ekipa ima posed lopte.Bilo je bitno da iz što manje poseda dođeš u gol šansu.Šta znači kada neka ekipa ima posed 60% a ne napravi ni jednu šansu na utakmici.Ili sad se gleda koliko neki igrač ima preciznih dodavanja.Totalno nebitan podatak ako recimo taj igrač igra centralnog veznog a sva dodavanja su mu do prvog igrača do sebe.Može da ima 50 preciznih dodavanja kada on ne napravi ni jednu gol šansu svom centarforu.Od fudbala su napravili nauku,a fudbal nije nauka.Zato je i postao toliko ne gledljiv.Nema više improvizacije .Sve je postalo šablon.
0

0505

pre oko 2 meseca

Pa doslo je do toga da je fudbal evolvirao.Danasnji golmani imaju istu tehniku kao vezni od pre 40 godina npr
d

dren

pre oko 2 meseca

Kafu sa zvakom,bio brzi od 90%igraca.
I

Izdaja U Tem Denveru

pre oko 2 meseca

xG je najveca glupost ikada. Evo pre neki dan, 25. min meca arsenal vodi protiv sefilda 4-0. Sem ta 4 gola, imali su jos 3 velike sanse. xG im je tad bio 1.20… O cemu dalje da pricamo…
Л

Лазар

pre oko 2 meseca

А шта то 1.20 у том моменту значи, то уопште не контам нити има смисла оно што гуглам?
G

Gost99

pre oko 2 meseca

Znaci da su davali golove iz ne tako izglednih situacija.Npr penal ti je 0.80xg jer je veoma izgledno da ces ga dati
s

srka

pre oko 2 meseca

Au koliko je čovek u pravu, ni sam nije svestan. Ajde ovo za bekove, ali ovo xG, ljudi moji, kažu kao neki očekivani broj golova. Kakva glupost?!?! Čemu to i kome uopšte služi kao statistički parametar?! Budalaština!
P

Peisijer

pre oko 2 meseca

xG takodje smatram besmislicom, ali pametniji od nas misle drugacije. Prvi bi nam to osporio Kevin De Brujne, jer je on bas uz pomoc tog paramtera isao na pregovore oko produzetka ugovora i “dobio” ugovor kakav ima. Cak su poceli i drugi fudbaleri da to koriste, naravno uz jos dosta drugih, ali xG kao vodeca stavka u obrazlozenju “zasto on vredi toliko”.
s

srka

pre oko 2 meseca

Čoveče, od svih statističkiih parametara, xG postade najvažniji. Ja prvenstveno gledam posed lopte, šuteve u okvir gola i broj opasnih napada. To su parametri koji zaista nešto pokazuju. Ovo ostalo, manje, više, blage veze nema. Čuj xG, Bože sačuvaj!
@

@srka

pre oko 2 meseca

Pametnjakovicu Pa xg I proizilazi iz tih statova.n
U

Urke777

pre oko 2 meseca

Posed lopte samo znaci da ti treba jako puno dodira i vremena da bi uradio nesto - nije bitan parametar. Takodje, protivnik moze da bude toliko povucen i da ceka kontru, tako da dobijas posed koliko hoces. Sutevi u okvir gola ne znace nista - mogu da sutiram 20ak puta sa 35m i vise i svaka lopta da ode u okvir gola i opet to nema smisla, los statisticki podatak. U fudbalu je statistika bitna samo kod brojeva kornera, ofsajda, i minuta/vremena koliko se igralo na protivnickoj polovini. E to ti daje uvid ko je kako igrao.