Blagojević u Astani: Srbin vraća posrnulog vicešampiona na pobednički kolosek

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.11.21. | 12:39

Doskorašnji strateg Kaspija pred novim izazovom

Srđan Blagojević novi je trener Astane. Fudbalski strateg koji je na kazahstanskoj pozornici privukao pažnju rezurtatima na klupi Kaspija i tako zaslužio poverenje vicešampiona sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Klub koji je od 2014. godine dominirao kazahstanskim fudbalom osvojivši šest uzastopnih titula, u prethodne dve sezone bio je u senci Kairata i Tobola, te su čelnici Astane rešenje za povratak na željeni kolosek videli u nekadašnjem treneru IMT-a, Bežanije, Inđije i Javora čijem je dolasku posredovao agent Ivan Ivović.

Izabrane vesti

Blagojević će tokom proleća uz izazove na domaćoj sceni imati zadatak da pripremi ekipu i za internacionalne izazove s obzirom naa to da ga očekuju kvalifikacije u Ligi konferencije gde je ove sezone Astana eliminisana u trećem kolu kvalifikacija.

Pre dolaska u Astanu, Blagojević se dovodio u vezu i sa Tobolom, međutim tim iz Nur Sultana bio je konkretniji i doveo Srbina na mesto upražnjeno rastankom sa Andrejem Tikonovim koji je dobio otkaz nakon prvenstvenog poraza od Kairata koji je značio i izgubljenu šampionsku trku.

U prelaznom periodu, funkciju šefa stručnog štaba obavljao je Vladimir Ezurov pod čijom komandom je Astana eliminisana iz polufinala Kupa Kazahstana.


tagovi

Srđan Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara