Blokbaster u Andaluziji: Barselona umirala 88 minuta, vaskrsla, pa petardirala Granadu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.02.21. | 23:36

Granada imala dva gola viška, ali Katalonci zahvaljujući Grizmanu i Albi stigli do produžetka, i na kraju slavili sa 5:3

Trofej La Lige je praktično van domašaja usled Barsinog velikog bodovnog zaostatka u odnosu na Atletiko Madrid, pehar Supekupa Španije je otišao u Bilbao, ali tim Ronalda Kumana nije želeo da stavi potpis na totalni podbačaj velikana iz Katalonije kada je u pitanju bitka za domaća obeležja. Klizila je Barselona ka totalnoj kataklizmi, imala dva gola zaostatka u Granadi u okviru Kupa Kralja. Ali sa člancima u živom blatu, uspela je da u finišu dodirne slamku spasa. Golovima Antoana Grizmana i Đordija Albe dovukla se do produžetka (2:2), a potom u dodatnih 30 minuta dotukla Granadu – 5:3. Za plasman u polufinale Kupa Kralja i nastavak trofejnih ambicija.

Pobedili su igrači Barselone i Granadu, ali i sopstvene demone, pošto do 88. minuta sve je ukazivalo da do ranih jutarnjih časova neće postići gol. Pre svega njihov govor tela, koji je pokazivao nedostatak samopouzdanja i vere u sopstvene kvalitete. Ali snagom volje, na majstorstvo dvostrukog strelca Grizmana i isto tako učinkovitog Albe, Barselona je okrenula meč. I možda nagovestila lepši deo sezone.

Izabrane vesti

Postigao je dva gola Grizman, isto toliko i Alba, ali je prva figura ove utakmice bio golman Granade Eskandel. Držao je ekipu na bezbednoj udaljenosti, održavao dva gola viška, ali je napravio grešku u 88. minutu, pomogao Grizmanu i time kumovao velikom preokretu. Na kraju je Barselona stigla do velike pobede od 5:3.

Sa tim se neće složiti navijači Granade i Barselone, ali za neutralne navijače bila je ovo jedna od najboljih utakmica u Evropi ove sezone. Gledajući statistiku, brojne mrtve šanse, Barselona je zaslužila da prođe posle 90 minuta. Imali su gosti čak 30 udaraca ka golu rivala, tri puta su pogađali prečku i stativu, imali su i prepreku u vidu magičnog golmana Andalužana Eskandela. Kao hobotnica je čuvar mreže domaćina razoružavao goste do 88. minuta, branio i ono što su svi videli u golu.

Na drugoj strani Granada je demonstrirala pokaznu vežbu na temu strategije i taktike protiv objektivno mnogo jačeg tima. Bili su domaćini agresivni, vrlo disciplinovani, defanzivno orijentisani, gusti... Međutim, kada je Eskandel završio serijal bravuroznih intervencija, spasa nije bilo. Čak ni posle izjednačujućeg pogotka iz jedanaesterca u produžetku.

Eskandel je nagovestio veliko veče još u prvom poluvremenu. Ali daleko od toga da se sve vredno pomena dešavalo ispred njegovog gola. Domaćin je vešto koristio greške De Jonga i Desta. Holanđanin je u 33. minutu izgubio loptu u opasnoj zoni, Granada je brzo razmenila nekoliko pasova i omogućila Kenediju laku realizaciju. Još kada je Soldado pogodio u 48. minutu.

Barselona je tek tada započela rafalnu paljbu po Eskandelu. Sve je branio golman Granade, napadi Barse su se odbijali od guste odbrane domaćina koja je imala pomoć u prečki i stativi. Takvu sliku smo gledali sve do 88. minuta, kada je Mesi pasom u dubinu iskreirao pogodak Grizmana. Istina, kumovao je lošim postavljanjem Eskandel. Naslućivalo se da Granada neće izdržati. Igralo se kao na malom fudbalu, i u zaostavnom vremenu je pogodio Đordi Alba. Sve je mogao da resetuje Luis Suarez u kontri, ali je promašio.

Bio je to uvod u triler produžetak, koji nije zavšen ni posle spretne reakcije glavom Grizmana. Granada, iako na konopcima, je odbila da umre. Iskoristila je još jednu grešku u nizu Amerikanca Desta, koji je napravio penal i omogućio Viku da izjednači.

Samo na kratko. Nastavila je Barselona da pritiska i do novog vođstva stigla u 108. minutu preko De Jonga. Sve posle toga je bila stvar rutine.


tagovi

Lionel MesiKup kraljaAntoan GrizmanĐordi Alba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara