Dejvid Mojes (©Reuters)
Dejvid Mojes (©Reuters)

Bod protiv Arsenala kao injekcija za Gent

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 14:49

Trener Vest Hema Dejvid Mojes puca od optimizma pred revanš meč četvrtfinala Lige konferencije, koji se igra ovog četvrtka od 21.00 časova u Londonu

Mnogo toga može da se promeni za nedelju dana. Navijači Vest Hema nadaju se svakako pozitivnoj promeni u redovima Čekićara, koji će protiv Genta ovog četvrtka od 21.00 časova tražiti prolaz u polufinale Lige konferencije. U prvom meču u Belgiji odigrali su 1:1, engleski tim je čak bio bliži porazu.

Loše je Vest Hem igrao tamo, svestan je toga i trener Dejvid Mojes. Ostavio je posledice onaj debakl u prvenstvu od Njukasla (5:1) početkom aprila. Međutim, Škot se nada da će isto tako pozitivan trag da ostane posle prošle utakmice u Premijer ligi, remija sa gradskim rivalom Arsenalom (2:2), u meču u kojem su njegovi izabranici nadoknadili dva gola zaostatka.

Izabrane vesti

Nikome nije lako da nadoknadi minus od dva gola protiv lidera Premijer lige, ali Vest Hem je uspeo. Čak je mogao i da pobedi.

Mislim da smo dobili dozu adrenalina i samopouzdanja, pravu injekciju. Dobra igra nas je sada sve podigla, jer smo odigrali mnogo bolje nego u nekom ranijem periodu. Nadamo se da ćemo to da prenesemo i na teren u četvrtak. Dokazali smo da možemo da igramo na tom nivou, a ako ponovimo, povećaćemo sebi šansu da se nađemo u polufinalu“, obrazložio je Mojes.

21.00: (1,63) Vest Hem (4,00) Gent (6,25)

Vest Hem je u Premijer ligi tek 15. na tabeli i bori se za opstanak. Zbog toga, sve se češće u engleskim medijima spekuliše o smeni o prvoj smeni trenera u londonskom timu posle tri i po godine. Provlače se imena poput Paula Fonseke, Grema Potera i Brendena Rodžersa, ali sve su to samo pisanja medija.

Mojes ima ugovor do leta 2024. godine i za sada ne postoji realan razlog da brine za posao. Pogotovo ako Vest Hem osvoji Ligu konferencije i tako se plasira u Ligu Evrope sledeće sezone. To je uostalom ostao jedini izlaz Čekićarima na međunarodnu scenu.

Poslednja tri Gentova meča su završena identičnim rezultatom – 1:1. Pre duela sa Vest Hemom podelio je bodove u prvenstvu sa Union Sen Žiloazom, još jednim uspešnim predstavnikom Belgije na međunarodnoj sceni, a prošlog vikenda odigrao je nerešeno i protiv Mehelena. Kvota u Mozzartu da će i večeras posle 90 minuta da bude taj rezultat je 7,75.

Gent je generalno u dobroj formi, nije poražen od februara. Preciznije, na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, ima pet pobeda i četiri remija.

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOVpogodi jednu utakmicu sa tipom oba tima daju gol u prvom poluvremenu (1GG)

---------------

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

18.45: (1,70) AZ Alkmar (3,60) Anderleht (5,30) - prvi meč 0:2

18.45: (1,32) Fjorentina (5,10) Leh Poznanj (10,0) - prvi meč 4:1

21.00: (1,58) Nica (4,00) Bazel (5,90) - prvi meč 2:2

21.00: (1,63) Vest Hem (4,00) Gent (6,25) - prvi meč 1:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeVest HemGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara