Natho daje gol (©Starsport)
Natho daje gol (©Starsport)

Upalilo se svetlo na kraju tunela u Humskoj, Jovanović sprečio da se opet ugasi

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 18:30

Partizan protiv Mladosti prekinuo crnu seriju dužu od mesec dana – 3:0

Jedna od najdužih crnih serija u istoriji Partizana je završena. Prekinuo je Bibars Natho golom protiv lučanske Mladosti, kojim je otvorio crno-belima vrata pobede nakon više od mesec dana u Mozzart Bet Superligi. Trijumf su na kraju pečatirali najbolji strelac lige Mateus Saldanja i njegov "zamenik" Samed Baždar, kada su gosti opasno pretili da ponište vođstvo Parnog valjka.

Zato jednake zasluge za trijumf nosi ponovo golman Aleksandar Jovanović, koji je u tri navrata čudesno odbranio šanse Lučanaca u drugom poluvremenu – 3:0.

Izabrane vesti

Poslednji put kada je Partizan slavio bio je 7. april, a gost u Humskoj je bio Novi Pazar (2:0). I tek danas je tim Alberta Nađa upisao prvu „trojku“ u plej-ofu i to kada mu je dogorelo do nokata, kada je voda došla do grla, a TSC pola sata ranije izbio na drugo mesto na tabeli.

To što je prekinuta crna serija i što je sačuvana pozicija broj dva dva kola pre kraja je najvrednije sa današnje utakmice po Parni valjak. A, da – i činjenica da nije primio gol. I to se poslednji put desilo taman tada protiv Pazaraca.

Što se tiče same igre, nije neki značajniji iskorak napravljen, iako bi po rezultatu neko pomislio da je to bila laka i ubedljiva pobeda. Dok je u prvom poluvreme Partizanov tim, bez mrve samopouzdanja, udarao u bedem od 11 igrača ispred šesnaesterca Mladosti, u drugom je jedva držao dah, visilo je izjednačenje u vazduhu, ali cele sezone fantastični Jovanović je rastužio mladog Veličkovića u dva navrata i gotovo duplo starijeg Tumbasevića.

Tačno je da Albert Nađ otkako je postao trener insistira na bržoj igri u sredini terena i pokušavaju to njegovi puleni, da brzim i kratkim pasovima dođu do šanse za gol, međutim, dalek je put dok se takav igra automatizuje, dok ne uđe u krv. Mnogo pogrešnih pasova, ne baš sjajna kretnja, ali i bedem ispred gola Mladosti kočili su Partizan da ne povede u prvom poluvremenu.

Malo je prilika stvorio Parni valjak, gol Saldanje je poništen zbog ofsajda, a da nije bilo VAR-a, poništen bi bio i drugi, Nathov u 41. minutu, ali se ispostavilo da je asistent Kalulu bio u liniji dodavanja, pa je Mladost morala na centar.

Drugo poluvreme – druga slika. Lučanci su rešili da počnu da napadaju i stvorili su tri kolosalne šanse, koje je Jovanović odbranio. Ostao je Veličković da se drži za glavu u 72. minutu, kada je golman Partizana uhvatio loptu koju su svi već videli u mreži.

Dok je Partizan tonuo kao u živom blatu, golman mu je sačuvao vazduh u plućima, sve dok Mateus Saldanja u 86. minutu svojim prvim golom još od večitog derbija (2:2) nije doneo crno-belima rastojanje od dva gola, dovoljno da upišu pobedu posle previše vremena za klub rejtinga Partizana.

Na kraju je Samed Baždar kaznio Sašu Stamenkovića za ležernost ispred svog gola i jednu skromnu igru Partizana učinio - ubedljivom pobedom.


PARTIZAN - MLADOST LUČANI 3:0 (1:0)

/Natho 41, Saldanja 86, Baždar 90+3/

Stadion Partizana

Sudija: Predrag Janjuš

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 7,5 – Stojković 5,5, Kovačević 6, Saničanin 6, Antić 5,5 – Ovusu 6,5, Natho 7 - Severina 5 (od 80. Janković -), Zahid 6 (od 66. Kastiljo 6), Kalulu 6 (od 80. Goh -) - Saldanja 7 (od 88. Baždar -).

MLADOST (3-5-2): Samčović 6 (od 35. Stamenković 5,5) – Andrić 6, Joksimović 6 (od 35. Žunić 6), Leković 6 (od 80. Pribaković -) - Varjačić 6,5 (od 78. Divac -), Tumbasević 6, Pejović 6, Ćirković 5,5, Udovičić 6 - Bojić 5 (od 46. Silue 6), Veličković 5,5.

Igrač utakmice: Aleksandar Jovanović (Partizan) 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA (PLEJ-OF), 35. KOLO:

Nedelja

TSC - Čukarički 2:0 (2:0)

/Stanić 6, Đakovac 29/

Partizan - Mladost Lučani 3:0 (1:0)

/Natho 41, Saldanja 86, Baždar 93/

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac U TOKU

19.30: (1,30) Vojvodina (5,20) Napredak (11,0)




tagovi

FK PartizanMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara