Fudbaleri Bohuma (©AFP)
Fudbaleri Bohuma (©AFP)

Bohum bio na pragu prve pobede, pa jedva izvukao bod: Jarčevi promašili zicer u poslednjim sekundama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 19:34

Poslednjeplasirani tim Bundeslige upisao prvi bod u sezoni

Ne piše se dobro Bohumu. U prvih šest kola Bundeslige nije osvojio ni bod. Tek u sedmom je probio led, ali tek pošto je preživeo nalete Kelna, posebno u poslednjim trenucima. Na kraju može da bude zadovoljan remije, dok Jarčevima ostaje da se zapitaju kako nisu postigli više od jednog pogotka - 1:1.

Solidno je Keln počeo sezonu, ali iako se domogao boda tek u završnici, neće ga slaviti. Četvrti remi Jarčeva, deveti su na tabeli posle sedam kola, a mogli su da budu i daleko više... Bohum zakucan za dno, videćemo da li će uspeti da se trgne nakon što je prekinuo seriju poraza.

Izabrane vesti

Koliko su gosti bili bolji, jasno pokazuje i statistika. Ubeležili su 18 šuteva (Bohum 7), imali 61 odsto vremena loptu u nogama, ali nije bilo dovoljno za pobedu. Domaćin nije uputio nijedan udarac u okvir za 90 minut, ali ga je sreća pogledala na samom startu susreta.

Igrao se osmi minut kada je nespretnom reakcijom odbrana Kelna zatresla sopstvenu mrežu. Tragičar je na kraju bio Beno Šmic koji je poslao loptu pored sopstvenog golmana.

Imao je domaćin priliku u 19. minutu da udvostruči prednost. Gerit Holtman je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali ga je stativa sprečila da postigne sjajan pogodak.

Probudio se Keln i počeo da preti. Prvi put ozbiljnije tek u 40. minutu kada je Eljes Shiri tukao glavom pored leve stative. Otišlo se na odmor.

Sargis Adamjan je sredinom drugog dela umalo poravnao rezultata. Sreća je ovoga puta pogledala Bohum, pa je fudbaler Kelna pogodio stativu. Igrale su se praktično viktorije pred golom domaćina u poslednjih 15 minuta, a odbrana Bohuma konačno je pukla u 88. minutu. Linton Maina je izbio sam pred Rajmana i proturio mu iz izgledne pozicije loptu kroz noge - 1:1.

A onda, četvrti minut nadoknade i neverovatna šansa za Nikolu Soldoa da postane heroj Kelna. Posle kornera sa leve strane lopta mu je pala na nogu - na ivici protivničkog peterca! Nije se najbolje snašao, pa je očajno šutirao i poslao loptu preko gola!

BUNDESLIGA – 7. KOLO

Petak

Majnc - Herta 1:1 (0:1)

/Kasi 94 - Tusar 30/

Subota

Augzburg - Bajern Minhen 1:0 (0:0)

/Beriša 59/

Bajer Leverkuzen - Verder 1:1 (1:0)

/Demirbaj 57 - Veljković 82/

Borusija Dortmund - Šalke 1:0 (0:0)

/Mukoko 79/

Štutgart - Ajntraht Frankfurt 1:3 (0:1)

/Tomas 79 - Rode 7, Kamada 56, Jakić 88/

Menhengladbah - RB Lajpcig 3:0 (2:0)

/Hofman 10, 35, Bensebajni 53/

Nedelja

Union Berlin - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Sibačo 54, Beker 77/

Bohum - Keln 1:1 (1:0)

/Šmic 8ag - Maina 88/

19.30: (2,30) Hofenhajm (3,50) Frajburg (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KelnBohumBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara