©Starsport
©Starsport

Bojović razljutio Badamosija, Ovusu bombom ukrasio preokret na Brdu

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.09.22. | 19:54

Čukarički se trijumfom protiv Mladosti (3:1) vratio na željeni kolosek

Po scenariju koji je za Čukarički bio koban u Lazarevcu, na nedavnom gostovanju Kolubari, Brđani su na svom terenu savladali Mladost iz Lučana (3:1) i vratili se na željeni kolosek. Pogodak Milana Bojovića u 10. minutu kao da je probudio Muhameda Badamosija koji je sa dva pogotka samo deset minuta kasnije režirao potpuni preokret, a trijumf posle dva kola u kojima je tim Dušana Kerkeza osvojio ukupno bod overio je prelepim pogotkom Samjuel Ovusu u 64. minutu.

Na eliminaciju iz Evrope od Tventea nadovezale su se glavobolje Čukaričkog izazvane ispuštenim bodovima na domaćoj pozornici, te je superligaš sa Banovog brda uz značajnu dozu rezultatskog pritiska dočekao tim Dragiše Žunića.

Izabrane vesti

Remi na gostovanju Radničkom iz Kragujevca (1:1) i ispušten ceo plen protiv Kolubare (2:3) uticali su da Čukarički posle četiri vezane pobede počne da gubi korak u odnosu na timove iz vrha superligaške trke. Takav rasplet bio je povod strategu domaćina da posegne za određenim promenama te su se umesto Novaka Mićovića i Nikole Vujadinovića među starterima našli Nemanja Belić i Darko Puškarić, dok je priliku umesto Đorđa Ivanovića Kerkez ukazao Smjelu Ovusuu.

Promešane karte i rezultatski imperativ očigledno su uticali na Čukarički koji se pokazao u znatno boljem svetlu nego u prethodna dva izazova, međutim pre nego što su Brđani popravili utisak ostavljen tokom većeg dela avgusta u prvom planu se našao najbolji strelac u istoriji superlige Milan Bojović.

Ofanzivac Mladosti, strelac 96 pogodaka u domaćem šampionatu, u 10. minutu je spretno reagovao na desnoj stativi i loptu koju je poslao Đorđe Gordić pretočio u vođstvo. Pogodak Bojovića, sedmi u aktuelnoj sezoni Mozzart Bet Superlige, kao da je probudio domaćina, te je Muhamed Badamosi šest minuta kasnije režirao izjednačenje.

Golgeter Brđana nadvisio je pred golom rivala Gordića i glavom u gol pretočio centaršut Samjuela Ovusua koji je prethodno u prodoru po desnom krilu iza sebe ostavio Nikolu Lekovića. Samo četiri minuta ksnije Lučanci su drugi put poklekli i ponovo je po Mladost bila kobna akcija po desnom boku krunisana golom Badamosija, međutim ovaj put asistent je bio Srđan Mijailović koji je poslao odličnu dugu loptu pred Samčovićev gol gde je strelac šest pogodaka za Brđane uputio neodbranjiv šut pored Ivana Miloševića.

Odlično izdanje Čukaričkog u nastavku je golom ukrasio i Ovusu i to jednim od najlepših golova od početka šampionata. Nakon prodora u kojem je umakao Lekoviću i Bahi hitri ofanzivac je sa više od 20 metara gađao bliži ugao i već u 64. minutu otklonio sve dileme po pitanju ishoda.

Mladosti, koja je peti put ove sezone ostala praznih šaka i zadržala se na šest bodova u devet kola, ostaje niz gorućih pitanja s obzirom na to da je jedinu svetlu tačku u timu iz Lučana predstavljao Bojović. Strelac gola za goste pretio je još dva puta Nemanji Beliću koji je lako izašao na kraj sa pretnjama rivala. Sa druge strane, Kerkezov tim osetio je slast pobede posle više od tri nedelje i trijumfa nad Spartakom (2:0) u kojem je takođe krucijalnu ulogu imao Badamosi.

Naredni izazovi večerašnje rivale očekuju već u ponedeljak kada će Čukarički gostovati Radniku u Surdulici, dok će Mladost ugostiti Javor.


ČUKARIČKI - MLADOST 3:1 (2:1)

/Badamosi 16, 20, Ovusu 64 - Bojović 10/

Stadion Čukaričkog

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Ovusu (Čukarički), Milošević (Mladost)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić 6,5 - Stevanović 6,5, Kovačević 6,5, Puškarić 6,5, Tošić 6 - Docić 6,5 (od 74. Lukić 6), Mijailović 7 - Ovusu 7,5 (od 74. Petković 6,5), Lučić 6,5 (od 66. Ivanović 6), Adžić 6,5 (od 82. Rogan -) - Badamosi 7,5 (od 82. Spasojević -).

MLADOST (4-4-1-1): Samčović 6 - Ćirković 5,5, Milošević 5, Babić 5,5, Leković 5 - Dunđerdski 5,5 (od 46. Udovičić 6), Baha 5,5 (od 72. Sremčević 6), Ješić 5,5, Jojić 5,5 - Gordić 5,5 (od 46. Radivojević 6) - Bojović 6,5.

Igrač utakmice: Muhamed Badamosi

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:0 (1:0)

/Mijić 13, Nikčević 49p/

Napredak - Mladost GAT 1:0 (1:0)

/Šarić 21/

Vojvodina - Radnički Niš 3:0 (1:0)

/Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82/

Sreda

Javor - Kolubara 0:1 (0:1)

/Filipović 24/

Voždovac - Radnik 4:1 (1:1)

/Burmaz 42, Hajdin 65, Trifunović 73, Sentoku 90 - Spasić 32/

TSC - Radnički 2:0 (1:0)

/Vukić 36, Đakovac 90+3/

Partizan - Crvena zvezda 1:1 (0:1)

/Natho 56 penal - Bukari 26/

Četvrtak

Čukarički - Mladost Lučani 3:1 (2:1)

/Badamosi 16, 20, Ovusu 64 - Bojović 10/



tagovi

Muhamed BadamosiMladost LučaniČukaričkiSamjuel Ovusu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara