Cezar Farijas (©Reuters)
Cezar Farijas (©Reuters)

Bolivija se bori za Svetsko prvenstvo, a selektoru prete i mešaju se u izbor igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 21:37

Cezar Farijas u strahu za svoju porodicu

Pet kola ostalo je do kraja južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Bolivija je na osmom mestu od deset ekipa, ali i dalje sa šansom da se domogne direktnog plasmana na Mundijal ili makar baraža.

Samo dva boda zaostaje tim Cezara Farijasa za četvrtoplasiranom Kolumbijom, koja je na željenom četvrtom mestu, poslednjem koje donosi vizu za Katar (prve dve su već overili Brazil i Argentina, a sa šest bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala na dobrom putu da im se pridruži je Ekvador).

Izabrane vesti

U novembarskim mečevima Bolivija je igrala sa direktnim rivalima Peruom i Urugvajem. Od prvog je izgubila 0:3, a drugog pobedila 3:0, međutim, slavlje posle utakmice sa Urugvajem palo je u senku skandala o kom je govorio selektor Farijas.

Naime, 48-godišnji trener iz Venecuele otkrio je da trpi ozbiljne pretnje i da je zabrinut za bezbednost svoje porodice jer je, između ostalog, odbio da jednog igrača pozove u reprezentaciju.

"Želim da upoznam javnost sa problemom koji postoji, a to su konstantne pretnje koje dobijam. Dosad sam ćutao, ali sada su prešli granicu. Zbog toga ću se sastati sa čelnicima Saveza i razgovarati sa igračima, jer ne želim da izlažem svoju porodicu opasnosti. Triput mi je prećeno, između ostalog zato što nisam pristao da pozovem jednog igrača u reprezentaciju. Isti ti ljudi su mi pretili posle utakmice sa Urugvajem", izjavio je Farijas.

Težak period za selektora Bolivije, kom je ovo drugi mandat na klupi te reprezentacije. Prethodno je bio vršilac dužnosti tokom 2018. godine, pa se vratio u klub Strongest, a posle Kopa Amerika 2019. godine ponovo ga je angažovao Fudbalski savez Bolivije.


tagovi

Bolivijakvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara