Vukadin Vukadinović (AFP)
Vukadin Vukadinović (AFP)

Bolje da niko ne brani: U prvoj ligi Češke šutnuli 18 puta i dali 14 golova!

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.10.23. | 21:51

Duel Zlina i Mlade Boleslav završen rezultatom 5:9, debelo oboren rekord češkog fudbala

Ludilo u elitnom rangu češkog fudbala. I pritom ne mislimo na autoritativnu pobedu Libereca nad Viktorijom Plzenj (3:0), već na kišu golova koju su priredili Zlin i Mlada Boleslav. Nikada u istoriji najbolje češke lige na jednoj utakmici nije pao dvocifren broj golova... Do danas. A bilo ih čak 14! Zlin je postigao pet, a primio čak devet pogodaka - 5:9.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su ekipe zajedničkim snagama za 90 i kusur minuta uputile 18 udaraca u okvir gola, a da je 14 lopti završilo u mreži, utisak je - bolje da niko i nije branio.

Izabrane vesti

Ništa nakon 45 minuta fudbala nije nagoveštavalo da će se dogoditi nezapamćeni scenario. Jer Zlin Vukadina Vukadinovića koji je meč završio sa golom i asistencijom vodio je sa 2:1. Dakle, od 15-minutne pauze viđeno je čak 11 pogodaka. U proseku je u drugom poluvremenu padao gol na svaka četiri minuta!

Zlin je početkom nastavka čak poveo sa 3:1, ali je od 49 .do 60. minuta dočekao kanonadu i dozvolio gostima da postignu čak četiri gola. Vukadinovićev gol iz penala bio je izjednačujući za 4:4, ali je od 78. minuta Zlin potpuno izgubio korak i do kraja utakmice primio još pet golova.

Prvi put od 1995. godine i praške Slavije jedan tim češke elite postigao je devet golova na utakmici.


tagovi

Mlada BoleslavZlinVukadin Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara