Dženk Tosun i Vensan Abubakar (©Reuters)
Dženk Tosun i Vensan Abubakar (©Reuters)

Bolnica u Adani: Bez desetorice, nema Balotelija, na gol će četvrti čuvar mreže

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 10:38

Turska 1: Demir desetkovan danas (19.00) protiv Bešiktaša. Dvojica golmana povređena, jedan suspendovan zbog kartona

Fenerbahče i Galatasaraj gaze sve u Turskoj, dok je Bešiktaš, treći velikan iz Istanbula, prosuo već pet bodova i teško će ostati u igri za titulu sa, čini se, mnogo kvalitetnijim gradskim rivalima.

Poraz u Trabzonu (0:3) pre desetak dana pokazao je da Orlovi nisu konkurentni za krunu. Samo šest golova na kontu na pet utakmica, premalo za visoke ambicije crno-belih. Prva zvezda tima Kamerunac Vensan Abubakar postigao je prvenac u novom šampionatu tek prošle nedelje, kada je pobeđen Kajseri na svom terenu sa 2:1.

Izabrane vesti

Proteklog vikenda debitantski pogodak u novom klubu delo je i Engleza Aleksa Okslejda Čembrlena, velikog pojačanja iz Liverpula. Nije iskusni vezista ostavio veliki trag na Enfildu, kao u dresu Arsenala. Bešiktaš danas (19.00) gostuje Demiru u Adani. Domaćin je mnogo obećavao ove sezone. Holanđani Patrik Klajvert je preuzeo kormilo od Vinčenca Montele, novog selektora Turske. Odlazak napadača Šerifa Endiajea u Crvenu zvezde poremetio je redove kluba.

19.00: (3,50) Adana Demir (3,60) Bešiktaš (2,05)

Samo dve pobede u novoj sezoni, pa će tim iz Adane teško ponoviti prošlosezonski uspeh kad se plasirao u Evropu. U plej-ofu za Ligu konferencije je ispao od Genka na penale, pa je završena i međunarodna odiseja ovog kluba. Umesto Endiajea vratio se kontroverzni Italijan Mario Baloteli.

Prava je bolnica u Adani. Domaćin će na noge četi Šenola Guneša bez čak 10 igrača. Neće igrati Kevin Rodriges, Stanbouli, Mario Baloteli, Sise, Mihut, Zeneli, Šehu i čak trojica golmana Ezbir Ertak, Šahrudin Mahamadalijev i Aktaš Jilmaz.

Jilmaz i Ertak su povređeni, dok je Mahamadalijev dobio crveni karton proteklog vikenda. Na golu Demira biće četvrti čuvar mreže Vedat Karakuš. On je prošle sezone odigrao samo tri meča, jedan u prvenstvu i dva u Kupu Turske. Najistureniji u špicu Adane Demir biće Nijang.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA DVOJKU BEŠIKTAŠA U ADANI.

Ni Bešiktaš neće biti kompletan. Nedostajaće iskusnom strategu Gunešu petorica – Tajip Talha, Emrekan Uzunham, Tajfur, Erik Bajli i Gokan Inler. U napadu će biti Vensan Abubakar i Dženk Tosun.

Orlovi su dobili oba meča protiv Adane Demir prošle sezone. Na svom terenu je bilo 1:0, a u gostima 4:1.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

TURSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 3. KOLA

Utorak

Istanbul - Galatasaraj 0:1 (0:1)

/Ikardi 42/

Sreda

19.00: (3,50) Adana Demir (3,60) Bešiktaš (2,05)

Četvrtak

19.00: (1,40) Fenerbahče (4,70) Bašakšehir (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BešiktašTurska 1Turskaturska ligaAdana Demir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara