Arhivska slika prilikom Perišićeve posete Hajduku (NK Hajduk)
Arhivska slika prilikom Perišićeve posete Hajduku (NK Hajduk)

Bomba koju su Split, Dalmacija i Hrvatska čekali godinama: Ivan „vrime je“ Perišić!

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 17:41

Reprezentativac Hrvatske raskida ugovor sa Totenhemom i vraća se kući da donese titulu čekanu 19 godina

Temperatura na hrvatskoj obali Jadrana će u narednim danima dostići tačku ključanja zbog transfer bombe koju je danas bacio italijanski ekspert Đanluka Di Marcio. Čuveni Italijan je napisao rečenicu o kojoj već godinama maštaju navijači Hajduka u Splitu, Dalmaciji, Hrvatskoj i širom sveta.

Vraća se Ivan Perišić!

Izabrane vesti

Imao je Haduk seriju velikih povrataka poslednjih godina ali nijedan ne bi mogao da se meri sa Perišićevim. jesu to bila zvulčna imena, ali sve igraču za klasu ili dve ispod Perišićevih kvaliteta. Vraćali su se u klub Lovre i Nikola Kalinić iz Aston Vile, odnosno Serije A ali nisu doneli očekivani efekat. Posle ne baš toliko uspešne u inostrantvu, na Poljud se 2021. vratio Marko Livaja i postao ljubimac publike. Zapalio je navijače, postao najbolji igrač u ligi, reprezentativac... Ali ni on nije uspeo da donese titulu koja se u Splitu čeka evo već punih 18 godina. Niti da prekine dominaciju Dinama.

Celo to vreme na društvenim mrežama i po gradu je trajala kampanja „Ivane, vrime je“ u kojoj su navijači Splićana preklinjali dugogodišnjeg reprezentativca da se vrati u klubu kojem je ponikao. Kada je Perišić odlučio da napusti Inter prošlog leta, mnogi su pomislili da je to taj momenat ali je ipak odlučio da prihvati ponudu Totenhema. Delovalo je da do velikog povratka u Split nikada neće ni doći s obzirom da je potpisao do 2024. kada bi već imao 35 godina.

Ipak, velike promene koje se ovog leta dešavaju u Totenhemu su naterale Perišićča da promeni mišljenje. Nikada nije bioo vrsta igrača koji će da sedi na klupi i prima platu. Upao je u pregovore sa Totenhemom oko raskida ugovora i kada to završi, očekuje se da potpiše za Hajduk. Iako su ga zvali iz Fenerbahčea, Saudijske Arabije i još brojnih klubova, ipak je izgleda rešio da posluša srce, odbije veliki novac i karijeru završi u klubu za koji navija.

Perišić je rođeni Splićanin, hajdukovac ali poput mnoge lokalne dece nikada nije dobio šansu u dresu Hajduka. Morao je obilaznim i težim putem da gradi karijeru. Preko Sošoa, Ruzelara, Briža je stigao do Borusije Dortmund, Volfzburga, a onda i velikana Intera i Bajerna sa kojim je osvojio Ligu šampiona. Paraleleno je godinama bio jedan od stubova hrvatske reprezentacije i neretko njen najbolji igrač.

Iako ima 33 godine, nedavno je u Ligi nacija pokazao da je i dalje na vrhunskom nivou, a o njegovim fizičko-motoričkim sposobnostim je nepotrebno trošiti reči jer i dalje može da 120 minuta trči kao mladić. Univerzalan je, može da pokriva više pozicija, od levog beka do špica i tip je igrača kojeg treneri vole. Prošle sezone je na 44 meča upisao 12 asistencija i dva gola.

Zimus je Perišić na dočeku posle Mundijala u Kataru najavio povratak o kojem navijači Hajduka toliko sanjaju.

„Po titulu ćemo ići, rekao sam ubrzo, neću reći i koje godine. Nećete još dugo čekati moj povratak“, rekao je Perišić kojeg su dočekali transparenti s porukom „Ivane, vrime je“.

U narednim danima bi trebalo da i zvanično okonča saradnju sa Totenhemom i da potom baci Split u trans...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Hajduk SplitIvan Perišićex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara