Edinson Kavani (AFP)
Edinson Kavani (AFP)

Bombonjera će biti Matadorova arena i mogla bi da izgori već 9. avgusta

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 05:52

Kavani od Valensije dobio i pare i čiste papire, a u Buenos Ajresu ga čeka ugovor od 18 meseci

Najveća argentinska transfer saga ulazi u poslednje poglavlje raspleta, a epilog je sledeći - Edinson Kavani će biti novi igrač Boke Juniors.

Javio je Tyc Sports i njegov pouzdani novinar Gaston Edul. Edul je ne tako davno na svom twitter profilu napisao da će Aleksis Makalister biti igrač Liverpula i nekoliko dana kasnije Argentinac je podigao šal na Enfildu. A pre samo nekoliko sati, gotovo istim rečima je napisao - Kavani će potisati za Boku na 18 meseci!

Izabrane vesti

Raskid ugovora sa Valensijom je konačno dogovoren. Klub sa Mestalje koji već sprema zamenu u liku Seviljinog Rafe Mira će mu isplatiti kompenzaciju od 1.500.000 evra za poslednju godinu ugovora i očekuje se da Slepi miševi tokom današnjeg dana kako to fudbalski bonton nalaže, obelodane rastanak, zahvale se na saradnji i požele Urugvajcu sreću u nastavku karijere. A onda će Matador održati reč koju je dao Huanu Romanu Rikelmeu i pretvoriti Bombonjeru u svoju arenu.

Tyc Sport javlja da neće otputovati direktno u Argentinu, već prvo u Urugvaj, ali da parafiranje saradnje sa Bokom nije upitno i da je jedina nepoznanica dan kada će se ozvaničenje dogoditi. Trenutne prognoze su da će to biti ponedeljak. Ako bude tako argentinski velikan će moći da ga registruje za dvomeč osmine finala Kopa Libertadores protiv urugvajskog Nasionala.

Naime poslednji rok za predaju dokumentacije oko registrovanja novih igrača za nokaut fazu je subota 29. jul do 19.0, ali postoji takozvani "grejs preiod" koji važi do ponedeljka 31. kako bi u obzir ušli igrači koji su u finalnoj fazi prelaska. Međutim, iako Boka sve uradi u zacrtanim rokovima, Kavani će teško biti spreman da debituje za novi klub več 2. avgusta. Ali 9. u revanšu sa Nasionalom mogao bi Matador da raspali Bombonjeru.


tagovi

Boka juniorsLetnji prelazni rok 2023Edinson KavaniValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara