Borac bi mogao u Belorusiju, Hajduku preti stari dželat, težak žreb za Crnogorce

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 14:45

Najbolje prošla Rijeka

Banjalučki Borac ima razloga da se nada plasmanu u grupnu fazu Lige konferencija.

Šampion BiH u drugom kolu kvalifikacija igra protiv Linfilda iz Severne Irske koji je rival po meri i Banjalučani su blagi favorit u tom dvomeču, a onda ih čeka nešto teži posao. Današnjim žrebom, Borac je saznao i imena potencijalnih rivala u trećem kolu. Ako prođe Linfild, Borac ide na boljeg iz dvomeča Fola Eš (Luksemburg) – Šahtjor Soligorsk (Belorusija).

Izabrane vesti

Jasno je da su Belorusi izraziti favorit protiv Luksmeburžana i da će to biti i u eventualnom okršaju protiv Borca, ali je ipak reč o ekipi protiv koje može da se igra. Ako Borac bude na nivou onoga što je odigrao protiv Kluža, nije bez šansi za plasman u plej-of.

Što se tiče drugog BH predstavnika Veleža, njima sledi mnogo teži posao. Potpuni su autsajderi u drugom kolu protiv atinskog AEK-a. Ako naprave senzaciju protiv Grka, čeka ih bolji iz duela švedskog Elfsborga i moldavskog Milsamija.

Crnogorski šampion Budućnost neće imati lak posao u trećem kolu ako prethodno prođe HB Torshavn sa Farskih Ostrva. Posle toga im sledi duel sa boljim iz okršaja izraleskog Makabija iz Haife i gruzijskog Dinama iz Tbilisija. Oba pomenuta tima će biti favoriti protiv Budućnosti koja se prethodno obrukala u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Helsinkija.

Drugi crnogorski predstavnik Sutjeska poput Veleža nema velike šanse. Prvo će biti autsajder protiv Makabija iz Tel Aviva, a u slučaju iznenađujućeg prolaza je čeka pobednik dvomeča Spartak Trnava (Slovačka) – Sepsi (Rumunija).

Što se hrvatskih predstavnika tiče, najbolje je prošla Rijeka. Ona je aposlutni favorit protiv malteške Gzire u drugom kolu, a onda u trećem ima dobre šanse protiv boljeg iz duela škotskog Hibernijana i Santa Kolome iz Andore. Hajduk iz Splita prvo mora proći kazahstanski Tobol, da bi u trećem kolu igrao protiv pobednika duela između slovačke Žiline i kiparskog Apolona. Hajduk je pre 10 godina već jednom imao loše iskustvo sa Žilinom koja ga je pobedila i eliminisala na Poljudu. Osijek je u drugom kolu favorit protiv poljskog Pogona, a onda najverovatnije ide u trećem kolu na bugarski CSKA koji pre toga igra sa Liepajom iz Letonije.


tagovi

Borac BanjalukaHajduk SplitOsijekRijekaBudućnost PodgoricaVeležSutjeska Nikšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara