Erikson (©Reuters)
Erikson (©Reuters)

Botafogo cilja trijumfalan niz na trećem uzastopnom gostovanju

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 22:22

Brazil 1: Atletiko Gojaniense dočekuje rivala iz Rio de Žaneira u 3. kolu Serije A

Nema nepogrešivih u uvodnim rundama brazilske Serije A. Od Atletiko Gojaniensea i Botafoga se i nije očekivalo da se pozicioniraju u gornjem delu tabele, s tim da je povratnik u najjače društvo zemlje kafe i sambe do sada ostavio bolji utisak od učesnika Kopa Sudamerikane.

Atletiko GO i Botafogo se sastaju noćas u trećem kolu brazilskog prvenstva. Posle 13 utakmica bez poraza, Zmajeve je potresao debakl od RB Bragantina (4:0) pre nedelju dana, kao i remi kod kuće protiv Kujabe prošlog četvrtka u okviru Kupa Brazila. Crveno-crni tim pokušava da nastavi sa dobrim igrama kako bi ostvario prvu pobedu u Seriji A.

Izabrane vesti

U međuvremenu, posle dve uzastopne pobede u gostima Botafogo i treći vezani put ide van kuće. Treći trijumf u nizu sastav iz Rio de Žaneira pokušaće da upiše u Gojaniji. Optimizam u redovima Vatrenih porastao je zbog važne novine, povratka golmana Gatita Fernandeza.

23.30: (2,25) Atletiko GO (3,20) Botafogo (3,35)

Posle neuspeha protiv Kujabe, golman Luan Poli je isključen i neće ni biti na klupi Atletika. Ronaldo bi trebalo da bude izabran za to mesto, a Pored toga, trener Umberto Louzer bi takođe trebalo da se menja u odbrani, sa Ramonom Menezesom koji bi mogao da zameni Edsona, dok se u napadu očekuje da Leandro Barsija dobije priliku da zameni Šejlona.

Velika vest na strani gostiju je pomenuti povratak Gatita. Golman iz Paragvaja se oporavlja od bola u desnom kolenu i uključen je za utakmicu. Dvojica preostalih asova koji se vraćaju su vezista

Luis Ojama i defanzivac Viktor Kuesta, koji su bili odsutni u Kupu Brazila.

Što se tiče tima od prošle srede, dva su izostanka izvesna i to su Bareto i Del Pijaž, obojica sa zdravstvenim problemima. Veliko pitanje je u navali, gde se Erison i Mateus Nasimento bore za poziciju.

Na dosadašnjih međusobnih dvoboja Botafogo je pet puta porazio Zmajeve, koji su se radovali tri puta, mada su poslednjih godina bili uspešniji. Vatreni nisu pobedili Atletiko na četiri protekla okršaja, a minula tri susreta u Gojaniji okončana su remijem.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 – 3. KOLO

Subota

Atletiko Paranaense – Flamengo 1:0 (1:0)

/Terans 32pen/

Bragantino – Sao Paulo 1:1 (1:0)

/Alerandro 1 - Eder 70/

Fluminense - Internasional 0:1 (0:0)

/Aleksandre Alemao 54/

Palmeiras - Korintijans 3:0 (2:0)

/Gomez 14, Roni 19, Dudu 71/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Koritiba 2:2 (2:0)

/Savarino 23, 36 - Paišao 62, Martinez 78/

Santos - Amerika Mineiro /u toku/

23.00: (2,15) Žuventud (3,60) Kujaba (2,85)

23.30: (2,25) Atletiko GO (3,20) Botafogo (3,35)

Utorak

01.00: (2,15) Avai (3,05) Gojas (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Atletiko GojanenseBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara