Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Bouen zakuvao šampionsku trku, Gvardiola neće mirno spavati zbog Mareza (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.05.22. | 16:47

Mančester Siti i dalje ima prednost, ali Liverpul bi mogao da ima svog čoveka u finalu

Fudbaleri Mančester Sitija su posle remija Liverpula i Totenhema imali otvoren put ka titulu. Danas su sebi napravili problem. Nisu uspeli da savladaju Vest Hem u Londonu, bili prečesto na ivici ambisa, da bi u smiraj susreta propustili priliku i da slave, ali je Lukas Fabijanski zaustavio pokušaj Rijada Mareza sa bele tačke u 86. minutu, sačuvao Čekićarima bod i šanse da mogu do Lige Evrope - 2:2.

Terorisao je Džerod Bouen Građane u prvom poluvremenu. Siti je katastrofalnim greškama bio na putu da pokloni ekipi Dejvida Mojesa pobedu. Ipak, previše je kvaliteta u redovima lidera Premijer lige, koji su isplivali na površinu u drugom poluvremenu, pa je četa Pepa Gvardiole bila na pragu preokreta. Kreg Doson je u smiraj susreta oborio Gabrijela Žezusa pred svojim golom, sudija Entoni Tejlor je pokazao na kreč, Marez preuzeo odgovornost, ali ga je iskusni Fabijanski pročitao.

Izabrane vesti

Zakuvala se tako šampionska trka. Liverpul će u utorak (20.45) gostovati Sautemptonu, ukoliko slavi imaće samo bod manje od Građana pred poslednje kolo. Na poslednjem koraku dočekuju Vulverhempton koji nema prevelike ambicije, dok na Etihad stiže Aston Vila (oba meča 22. maja, 17.00). Ekipa Stivena Džerarda takođe neće imati preveliki takmičarski motiv, ali jasno je da će u slučaju da Redsi savladaju Soton legendarni vezista Liverpula učiniti sve da saplete Mančester Siti i otvori put voljenom klubu ka tronu.

Čekićari su ogolili sve mane Gvardioline ekipe. Odbrana je stajala na klimavim nogama, Siti je još jednom pokazao da se ne snalazi najbolje kad je pod pritiskom. Pod agresivnom igrom Mojesovih pulena klecala su kolena defanzivcima gostujuće ekipe, za koje je Bouen bio kao utvara iz noćnih mora.

Igrao se 24. minut kada je izbegao ofsajd zamku, ispratio sjajan pas Pabla Fornalsa, potom obišao Edersona i sa ivice peterca poslao loptu u mrežu.

Ponovo je visoko postavljena zadnja linija koštala Građane. Mičel Antonio je poslao loptu ka Bouenu, koji je prošao kroz odbranu rivala kao vruć nož kroz puter. Ponovo je dobro tempirao sprint i ovoga puta sa ivice kaznenog prostora matirao Edersona - 2:0 u 45. minutu.

Uspeo je Gvardiola da dovede u red svoju ekipu tokom pauze, pa je za manje od četiri minuta uspela da se vrati u igru. Rodri je posle centaršuta sa leve strane spustio glavom loptu ka Grilišu, koji je sa ivice kaznenog prostora uhvatio volej i uz malo sreće zatresao mrežu iza Fabijanskog za 1:2.

Ponvoo je potom odbrana Sitija zakazala. Loša komunikacija Laporta i Edersona, na kraju se lopte dočekao Bouen, prišao na ivicu peterca i na sreću po Građane šutirao u spoljni deo mreže. Samo četiri minuta kasnije nova greška gostiju, Fernandinjo neoprezno vraća loptu ka Edersonu, njegov pas seče Antonio koji izbija sam pred golmana Građana, ali sa ivice kaznenog prostora se odlučuje na lob i šalje loptu preko gola!

Kazna je stigla samo pet minuta kasnije, kada je posle centaršut iz slobodnog udarca sa leve strane Vladimir Cufal u želji da izbije loptu u korner savladao sopstvenog golmana - 2:2.

Usledila je inicijativa Gvardiolije ekipe i penal u poslednjim minutima koji Marez nije uspeo da pretvori u gol, pa je remi ostao na snazi.




Aston Vila je u istom terminu ugostila Kristal Palas, na kraju nije bilo pobednika (1:1). Domaćin je poveo u 69. minutu preko Olija Votkinsa, da bi konačan rezultat postavio Džefri Šlup u 81. minutu. Luka Milivojević je igrao do 78. minuta, kada ga je zamenio Kristijan Benteke.

Remizirali su i Lids i Brajton (1:1), pa Barnli ima šansu da pošalje ekipu Džesija Marša u opasnu zonu pred poslednje kolo. Domaćin je bio pred porazom na Eland roudu, gubio od 21. minuta kada je mrežu iza Ilana Melija zatresao Deni Velbek. Herojski plašt je u poslednjim mintuima ogrnuo Paskal Strajk, koji se u drugom minutu nadoknade upisao u listu strelaca i poravnao rezultat.

Plen su podelili i Vukovi i Kanarinci. Na Molinou je u sudaru Vulverhemptona i Noriča bilo 1:1. Poveli su gosti preko Temu Pukija u 37. minutu, a konačan rezultat postavio je Ait Nuri posle 10 minuta igre u nastavku.

Lester je bio više nego ubedljiv protiv prežaljenog Votforda (5:1). Nije imao milosti, razbio je Stršljenove koji su odigrali poslednji meč pred svojim navijačima u Premijer ligi.

Interesantno je da je domaćin poveo preko Žoaa Pedra u šestom minutu, a onda je usledio potom. U 18. Medison poravnava, samo četiri minuta kasnije Džejmi Vardi donosi prednost Lisicama.

Otišlo se sa 1:2 na odmor, da bi u prvom minutu drugog dela Harvi Barns uvećao prednost ekipe Brendana Rodžersa. Vardi se ponovo upisao u listu strelaca u 70. minutu, da bi Barns stavio tačku u 86.

PREMIJER LIGA - 37. KOLO

Četvrtak 18.4.

Mančester Junajted - Čelsi 1:1 (0:0)

/Ronaldo 62 - Alonso 60/

Nedelja

Totenhem – Barnli 1:0 (0:0)

/Kejn 45+8 pen/

Aston Vila - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Votkins 69 - Šlup 81/

Lids - Brajton 1:1 (0:1)

/Strajk 90+2 - Velbek 21/

Votford - Lester 1:5 (1:2)

/Ž. Pedro 6 - Medison 16, Vardi 22, 70, Barns 46, 86/

Vest Hem - Mančester Siti 2:2 (2:0)

/Bouen 24, 45 - Griliš 49, Cufal 69ag/

Vulverhempton - Norič 1:1 (0:1)

/Ait Nuri 55 - Puki 37/

17.30: (1,85) Everton (3,50) Brentford (4,40)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Njukasl (3,50) Arsenal (1,85)

Utorak

20.45: (6,75) Sautempton (4,50) Liverpul (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Pep GvardiolaRijad MarezDžerod Bouen

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara