Braća Luković ušla u istoriju ovdašnjeg fudbala

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.11.23. | 18:33

Do sada se nije dešavalo da rođena braća postignu četiri gola na jednom prvenstvenom meču

Imala je nedavna visoka pobeda fudbalera IMT-a u Kruševcu protiv Napretka nekoliko istorijskih momentata. Ne računajući Partizan, Vojvodinu i Radnički iz Niša, niko nikada nije tako Čarapane “izuo” od fudbala, kao što je to uradila četa Nebojše Jandrića.

Za prikaz na stadionu Mladosti Miloš Luković, strelac dva pogotka, nagrađen je nagradom igrača kola... A raritet je da je identičnu porciju golova u mrežu Napretka isporučio njegov stariji brat Luka.

Izabrane vesti

Nije tajna da IMT ima tu specifičnost da u napadu ekipe Nebojše Jandrića igraju rođena braća. Mlađi Miloš je jedan od najperspektivnijih igrača Srbije. Iako još tinejdžer na 13 mečeva elitnog ranga postigao je sedam golova. I pitanje je trenutka kada će promeniti sredinu.

Stariji Luka je već dobro poznato ime ovdašnjim ljubiteljima fudbala. Davao je golove u Javoru i Vojvodini, imao izlete u inostranstvo, ne sluteći da će jednog dana igrati sa devet godina mlađim bratom. I da će ispisati istoriju u Kruševcu.

Jer nikada se u istoriji srpskog fudbala, bar ne u saveznom rangu, nije desilo da rođena braća ukupno postignu četiri gola. Bili su na istom meču strelci Dragoljub i Slavoljub Srnić, ali ne u najjačem seniorskom rangu. Čak i ako zagrebemo po istoriji jugoslovenskog fudbala teško ćemo naći sličan podatak. Dešavalo se da blizanci Zoran i Zlatko Vujović budu u istoj postavi splitskog Hajduka. Druga vremena, jača liga, ali nisu imala sličan poduhvat kao Lukovići.


tagovi

Miloš LukovićLuka Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara