Bragina prezentacija nemoći: Santa Klara sa dva igrača manje odnela bod s Kamenoloma

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 23:37

Veče užasne realizacije ekipe Karlosa Karvaljala - 0:0

Braga nije uspela da kruniše odličnu igru i eliminaciju Šerifa iz Tiraspolja na startu nokaut faze Lige Evrope, pošto je odigrala bez golva u meču 24. kola portugalske Primeire protiv Santa Klare - 0:0.

Domaćin nije uspeo da iskoristi veliki broj šansi pred protivničkim golom, jasno je bio uočljiv i nedostatak energije posle zahtevnog evrospskog meča, a nije pomogla ni činjenica da je protivnik utakmicu okončao sa čak dva igrača manje. Prvo je u 78. minutu zbog drugog žutog kartona isključen Mansur, a u samoj završnici i Hidemasa Mortia.

Izabrane vesti

Ekipa Karlosa Karvaljala će ozbiljno žaliti za nekim situacijama iz ove utakmice. U 13. minutu Rikardo Orta je dobio loptu na tacnu posle prodora Fabijana po desnoj strani, ali je previše nonšalantno išao na tu loptu pa je sa ivice peterca gađao pored gola.

Santa Klara nije imala mnogo prilika, ali je povremeno ozbiljno pretila. Tako je bilo i u 24. minutu kada je Linkoln snažno šutirao sa ozbiljne udaljenosti, a Mateus paradom sačuvao svoju mrežu. Gosti su i u samoj završnici meča dva puta zapretili. Prvo je Mansur posle kornera glavom gađao preko prečke, a potom je Mateus na vreme uleteo u putanju Rikardinju i sprečio ga šokira publiku u Kamenolomu.

Braga je ozbiljno dodala gas u drugom poluvremenu. U 68. minutu Rikardo Orta je majstorski namestio šansu Fransisku Mouri, ali je ovaj gađao pored stative. U 71. minutu Braga je uspela da propusti tri velike prilike u jednom napadu. Prvo je Andre Kastro pogodio stativu posle centaršuta sa levog boka, a u nastavku akacije neverovatne promašaje je priredio Jan Kouto. Desni spoljni igrač Brage dočekao je loptu na drugoj stativi, njegov prvi utadac je na izuzetan način zaustavio Marko Roča, dok je drugi udario u stativu, pa ni tada nije došlo do promene rezultata.

Domaćin je za sve to mogao da bude kažnjen već u 74. minutu. Mansur je posle dobrog prodora pronašao Ruija Kostu na drugoj stativi, ali je ovaj iz prilično izgledne prilike uspeo da gađa pored gola. U samoj završnici Braga nije uspela da iskoristi brojčanu nadmoć. Karvaljalov tim je imao inicijativu, ali nije uspeo da pronađe put kroz blok pred golom Marka Roče, pa je ostao na devet bodova udaljenosti od trećeplasirane Benfike. Santa Klara je na 12. mestu, sa šest bodova više od klubova iz opasne zone.

PRIMEIRA – 24. KOLO

Petak

Belenenses Fereira 0:2 (0:1)

/Denilson 45+2, Fereira 62/

Subota

Famalikao - Tondela 2:1 (0:0)

/Banza 67, Teišeira 71 - Dos Anjos 90/

Maritimo - Sporting 1:1 (1:1)

/Šadaš 38 - Slimani 38/

Aruka - Moreirense 1:1 (0:1)

/Markes 79 - Jan 44/

Nedelja

Vizela - Portimonense 1:1 (1:1)

/Šetan 32 - Vilijan 17/

Benfika - Gimarais 3:0 (2:0)

/Ramos 23, Nunjez 37, 52pen/

Estoril - Boavista 2:3 (1:1)

/Vital 6, Ruiz 54pen - Musa 20, Abaskal 50, Luis Santos 85/

Porto - Žil Visente 1:1 (0:0)

/Evanilson 66 - Navaro 62/

Ponedeljak:

Braga - Santa Klara 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Santa KlaraKarlos Karvaljal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara