Isak šutira penal protiv Elčea (Printscreen)
Isak šutira penal protiv Elčea (Printscreen)

Bravo sudija, dosta je bilo bezobrazluka izvođača penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 20:29

Aleksanderu Isaku opravdano poništen gol sa bele tačke, ali Real Sosijedad ipak slavio na gostovanju Elčeu

Pobedom na gostovanju Elčeu - 1:2, Real Sosijedad je nastavio borbu za Evropu i prišao četvrtoplasiranom Atletiko Madridu na samo tri boda zaostatka, ali utakmicu na stadionu Manuel Martinez Valero obeležio je mangupski potez Aleksandera Isaka prilikom izvođenja penala.

Godinama unazad u fudbalu važi pravilo da izvođač najstrože kazne ne sme potpuno da stane prilikom zaleta i tako izbaci protivničkog golmana iz ravnoteže ili ga natera da se prethodno baci u pogrešnu stranu. Međutim, ko zna šta se vrzmalo po glavi reprezentativca Švedske koji je pomislio da će sudija pustiti da njegov bezobrazluk prođe nekažnjeno.

Izabrane vesti

Uhvatio je Isak zalet, ali u trenutku kada je trebalo da pošalje loptu u gol, naprasno se zaustavio u mestu. Golman Badija poleteo je u levu stranu, a napadač Sosijedada poslao loptu u nebranjeni deo mreže. Sudijski ekspert za Radio Marca obrazložio da je odluka sudije Kuadre u potpunosti bila na mestu - on je poništio gol, dosudio indirektan udarac i pokazao Isaku žuti karton. Golgeter ima pravo da fintira golmana sve dok traje njego trk ka lopti, ali ne i kada se zaustavi neposredno pred udarac.

Sreća po Isaka pa njegov tim na kraju utakmice nije kažnjen za njegovu glupost. U trenucima kada se on pravio pametan, ekipa iz San Sebastijana je zaostajala pošto je momak koji je bio na meti Crvene zvezde Hoan Mohika sjajno probio po desnom boku pre nego što je namestio gol Gvidu Karilju. Utakmica tek što je krenula, tekao je treći minut...

A onda je majstor fudbala David Silva perfektnim centaršutevima otključao odrabu Elčea. Prva teledirigovana lopta pogodila je glavu Aleksandera Serlota po isteku sat vremena igre i to je bilo dovoljno za izjednačenje. Nova lopta legende Mančester Sitija koja gazi 37. godinu života, nedostižna za odbranu domaćina sevnula je osam minuta kasnije, a u mrežu ju je zakucao Le Norman.

Otišli su izabranici Imanola Alguasila na pauzu sa minimalnom prednošću, ne može se reći da im je drugo poluvreme bilo boza budući da je Elče napadao i tražio bod, ali su bili dovoljno pribrani da ne dozvole rivalu nijedan udarac u okvir gola. Elče je vezao i treći poraz i sada njegovi fudbaleri nisu više tako opušteni kao par nedelja ranije, jer ih samo četiri boda deli od zone ispadanja, a u opticju je još 21.


PRIMERA – 31. KOLO

Petak

Sevilja - Granada 4:2 (1:1)

/Dijego Karlos 32, Okampos 66, Mir 90+3, Papu Gomez 90+9 - Maćis 23, Dijaz 88/

Subota

Kadiz - Betis 1:2 (0:0)

/Aleho 58 - Teljo 78, Iglesijas 84pen/

Majorka - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Murići 67/

Viljareal - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

/Pedrasa 60 - Garsija 43/

Real Madrid - Hetafe 2:0 (1:0)

/Kazemiro 38, Vaskez 62/

Nedelja

Osasuna - Alaves 1:0 (0:0)

/Budimir 90+2/

Espanjol - Elče 1:0 (0:0)

/Lei 89/

Elče - Real Sosijedad 1:2 (1:2)

/Kariljo 3 - Serlot 31, Le Norman 39/

21.00: (8,50) Levante (4,70) Barselona (1,38)

Ponedeljak

21.00: (2,40) Rajo Valjekano (3,20) Valensija (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real SosijedadElče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara