Hulk, Marselo i navijači Palmeirasa (©Reuters)
Hulk, Marselo i navijači Palmeirasa (©Reuters)

Brazil je goreo: Flu je gazda Rija, Marselo i Kano razbili Flamengo, Mezenga nije mogao do čuda, Hulk doneo trofej crno-belima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.04.23. | 02:25

Fluminense slavio u šampionatu Karioka, Palmeirasu krunu u Paulisti, Atletiko vladar Mineira, Atletiko PR najbolji u Paranaenseu, dok je Atletiko Gojaniense posle penala postao prvak Gojana

Narednog vikenda počinje Serija A, najbolje prvenstvo Brazila, a protekle noći su završeni lokalni šampionati. Posle Gremija, Fortaleze i Krusijame u subotu, protekle noći do titula su došli fudbaleri Fluminensea, Palmeirasa, Atletiko Mineira, Atletiko Paranaensea i Atletiko Gojaniensea.

Idemo redom. Najzanimljiviji duel viđen je na Marakani u Riju. Flamengo je imao prednost od 2:0 protiv Fluminensa iz prvih 90 minuta, ali u drugih 90 Flu je dominirao i pobedio sa čak 4:1 i odbranio krunu naboljeg tima u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Flamengo je ove godine, pod vođstvom Vitora Pereira izgubio sve što je moglo da se izgubi. Poraženi su crveno-crni u Kupu Brazila, Rekopa Sudamerikeni (Kup Južne Amerike), šampion kontinenta je počeo odbranu Libertadoresa porazom od ekvadorskog Aukasa, a sada je izgubio i od ljutog rivala, pa bi Portugalac Pereira mogao brzo da bude smenjen i doživi sudbinu Paula Souze koji je dobio otkaz u slavnom klubu već posle nekoliko meseci.

Četvrtak, 01.00: (1,13) Palmeiras (7,50) Tombense (16,0)

Da će Flamego da bude razbijenu revanšu finala Karioka nagovestio je veliki majstor Marselo. Nekadašnji as Reala počeo je u sezonu u Olimpijakosu, ali se nije dugo zadržao u Pireju, vratio se u Flu, a u 30. minutu je debitantskim golom u drugom mandatu načeo mrežu Flamenga. Sve je sam uradio veteran, oslobodio se čuvara i sa oko 17 metara poslao loptu u mrežu gradskog rivala sa kojim deli Marakanu. Njemu je ovo tek drugi meč u dresu Trikolora ove godine, ali je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal iako je malo bio na terenu poslednjih godina u Realu i Olimpijakosu.

Nastavio je Fluminensa da napada, a na scenu stupa Herman Kano. Argentinac je samo sedam minuta kasnije anulirao prednost iz prvog meča. I nastavku na kultnom stadionu slavili su navijači Fluzaa. Kano u 56. minutu prvo nije uspeo da pogodi sa bele tačke, Santos je odbranio, ali je odbijenu loptu poslao u mrežu. Sve dileme rešio je Alešander bombom u 65. minutu. Fudbaleri Flamenga su jedino uspeli da ublaže poraz u poslednjim trenucima susreta, kada je Ajrton Lukas u devetom minutu sudijske nadoknade uspeo samo da postigne utešni pogodak. Odmah posle toga je sudija svirao kraj, za veliko slavlje Fluminensea koji je odbranio tron u Karioka šampionatu.

Nastavlja se trijumfalni niz Abela Fereire na klupi Palmeirasa. Verdao je prošle nedelje šokiran od malene Ague Sante (1:2), a junak tog meča bio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Bruno Mezenga. Ipak, šampion Brazila je u revanšu finala plej-ofa Paulista šampionata dobio je amaterski tim koji nije u prve četiri lige u Brazila sa čak 4:0.

Junak je bio dvostruki strelac Gabrijel Menino. Već posle 45 minuta bilo je 3:0. Mladi Endrik je postigao pogodak za Palmeiras, u nastavku je Žoze Lopez posle asistencije Ronija postigao konačan rezultat u 73. minutu.

Hulk je blago Atletiko Mineira. Veteran je sa dva gola doneo trofej crno-belima iz Belo Orizontea u finalu šampionata Mineira protiv Amerike. U prvom meču je bilo 3:2 za prvak Brazila iz 2021. godine, a i u revanšu je tim argentinskog stručnjaka Eduarda Ćaće Kudeta slavio, a oba pogotka delo su nekadašnjeg asa Porta, Zenita i kineskog Šangaj SIPG-a.

Gojas je pobedio na svom terenu Aletiko Gojaniense sa 3:1, anulirao prednost rivala iz prvog meča finalu šampionata Gojana, ali su fudbaleri Atletika bili su bolji u penal seriji, svih pet su pogodili za titulu. Vicešampion Južne Amerike Atletiko Paranaese je odigrao bez golova protiv Kaskevela u revanšu finala šampionata Paranaensea, ali je osvojo titulu pošto je u prvom meču pobedio sa 2:1.

--------------------------------------------

OSVAJAČI ŠAMPIONATA KARIOKA

37 – Flamengo

33 – Fluminense

24 – Vasko da Gama

21 – Botafogo

7 – Amerika

2 – Bangu

1 – Sao Kristovao, Pajsandu

OSVAJAČI ŠAMPIONATA PAULISTA

30 – Korintijans

25 – Palmeiras

22 – Sao Paulo, Santos

11 – Paulistano

4 – SPAC

3 – Portugesa, AA das Palmeiras

2 - Germanija, Amerikano, SC Internasional, Ituano, Sao Bento

1 – Sao Kaetano, Inter de Limeira, Bragantino, Juventus, Albion

---------------------------------------------

OSVAJAČI ŠAMPIONATA GOJANO

28 – Gojas

17 – Atletiko Gojaniense

15 – Vila Nova

14 – Gojanija

2 – KRAK

1 – Anapolis, Gojatuba, Grebio Anapolis, Itumbijara

---------------------------------------------

OSVAJAČI ŠAMPIONATA MINEIRO

48 – Atletiko Mineiro

39 – Kruzeiro

16 – Amerika

5 – Vilja Nova

2 – Siderurgika

1 – Ipatinga, Kaldense

---------------------------------------------

OSVAJAČI ŠAMPIONATA PARANAENSE

39 – Koritiba

27 – Atletiko Paranaense

8 – Ferovijario

7 – Parana, Britanija

5 – Londrina

3 – Gremio Maringa, Palestra Italija

2 – Pinjeiros

1 – Operario Ferovijario, Kolorado, Internasional, Paranavaj, Agva Verde, Amerika, Kaskavel, Komersijal, Irati, Monte Alegre

----------------------------------------------

DRŽAVNA PRVENSTVA BRAZILA, FINALA (REVANŠI)

Subota

ŠAMPIONAT GAUŠO

Gremio – SER Kašijas 1:0 (0:0), prvi meč: 1:1

/Suarez 65pen/

ŠAMPIONAT SEARENSE

Seara – Fortaleza 2:2 (2:1), prvi meč: 1:2

/Erik 9, Žanderson 35 – Lusero 45+2pen, Kalebe 87/

ŠAMPIONAT KATARINENSE

Bruske – Krusijama 0:1 (0:0), prvi meč: 0:1

/Helder Santos 79/

Nedelja

ŠAMPIONAT PAULISTA

Palmeiras - Agua Santo 4:0 (3:0), prvi meč: 1:2

/Gabrijel Menino 16, 27, Endrik 34, Hose Lopez 73/

ŠAMOPIONAT KARIOKA

Fluminense - Flamengo 4:1 (2:0), prvi meč: 0:2

/Marselo 10, Kano 34, 56, Alekšander 65 – Ajrton Lukas 90+9/

ŠAMPIONAT GOJANO

Gojas - Atletiko Gojaniense 3:1 (1:1), penalima 4:5, prvi meč: 0:2

ŠAMPIONAT MINEIRO

Atetiko Mineiro - Amerika Mineiro 2:0 (1:0), prvi meč: 3:2

/Hulk 27 pena, 71/

ŠAMPIONAT PARANAENSE

Atletiko Paranaense - Kaskavel 0:0, prvi meč: 2:1


tagovi

Južna AmerikaBrazil 1FluminenseMarseloHulkAtletiko MineiroPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara