Foto: AFP
Foto: AFP

Brondbiju titula posle 16 godina, Pavloviću četvrti pehar u karijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 18:57

Uoči poslednjeg kola danskog prvenstva tri kluba su mogla do titule, ali su Momci iz Vestengnena pobedom prigrlili trofej koji su čekali od 2005. godine

Nije bilo iznenađenja u poslednjem kolu danske Superlige, iako su čak tri kluba bila u opticaju za naslov šampiona države. Brondbiju je bio neophodan trijumf protiv Nordsjelanda kako ne bi morao da osluškuje rezultate na ostalim terenima gde je prošlosezonski prvak Mitjiland ugostio Arhus, odnosno Kopenhagen gostovao Randersu. Momci iz Vestegnena su više od deceniju i po čekali titulu, tako da nije bilo šanse da dozvole da im isklizne u foto-finišu prvenstva - 2:0.

Od 2005., odnosno punih 16 godina fudbaleri Bronbija čekali su na pehar namenjen prvaku države iako slove za jedan od najtrofejnijih timova Danske. Da su kojim slučajem ispustili bodove protiv Nordsjelanda, Mitjiland bi odbrani titulu jer je demolirao Arhus, ali od danas jedanaestostruki šampion države ni 15. put zaredom nije dozvolio ovom rivalu da ga savlada. Od 2017. godine Nordsjeland je jedna od Bondbijevih omiljenih mušterija koju je zaključno sa današnjim danom , od tada pobeđivao 12 puta uz samo tri remija.

Izabrane vesti

Domaćin je pred prvi odlazak u svlačionicu načeo domaćina preko Lasea Vigena, a onda mu koji minut po povratku na teren potpuno razbio planove skovane na poluvremenu još jednim pogotkom - ovoga puta u režiji Anisa Slimanea. Potpuno razbijena koncepcija Nordsjelanda kojem, istina, ni trijumf ne bi pomogao da poziciono napreduje. Ni ofanzivna postavka u formaciji 4-3-3 sa supertalentovanim "afričkim Nejmarom" Kamaldinom Sulemanom, nije bila kadra ni da namuči novopromovisanog šampiona.

Brondbijev Mikael Ure danas nije pogađao, ali je uprkos tome sačuvao epitet najboljeg strelca prvenstva sa 19 pogodaka, a srpski internacionalac Andrija Pavlović zamenio ga je dvadesetak minuta pre kraja. Nekadašnji fudbaler Čukaričkog nije imao dovoljno vremena za eventualni pogodak, ali je došao do četvrtog pehara u karijeri, posle duple krune sa Kopenhagenom i kupa Srbije sa Brđanima.

Njegov bivši klub Kopenhagen izgubio je od Randersa u gostima 2:1, mada mu ni trijumf ne bi ništa promenio jer je morao ubedljivo da slavi, uz poraze Brondbija i Mitjilanda.

DANSKA 1 - 32. KOLO

Plej-of

Brondbi - Nordsjeland 2:0 (1:0)

/Vigen 45, Slimane 52/

Mitjiland - Arhus 4:0 (2:0)

/Evander 18, Drajer 45, 73, Svijatčenko 70/

Randers - Kopenhagen 2:1 (0:0)

/Greve 50, Ego 58 - Fišer 90+3/

***Kvote su podložne promenama

Plej-aut

Odense - Horsens 4:0 (2:0)

Sonderjiske - Olborg 0:4 (0:2)

Velje - Lingbi 2:2 (1:2)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

DanskaDanska 1BronbiBrondbiKopenhagen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara