Đanluiđi Bufon (©Reuters)
Đanluiđi Bufon (©Reuters)

Bufon po tradiciji: Navijam za Kamerun

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.22. | 13:13

Golman Italije na strani rivala srpske reprezentacije

Nema Italije, ali tu je Kamerun. Ne baš velika uteha, ipak, imaće Đanluiđi Bufon za koga da navija na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Jedan od najboljih golmana svih vremena pričao je da se za tu poziciju u fudbalu odlučio kao dvanaestogodišnjak, gledajući Tomasa Nkonoa na golu Kameruna tokom Mundijala u Italiji. Dotad je Bufon igrao napadača.

Izabrane vesti

Oduševljenje kamerunskim čuvarom mreže je bilo toliko da ga Italijan nikad nije zaboravio. Čak je i sinu dao ime Tomas (Luis Tomas Bufon).

U čast Nkonou, inače dugogodišnjem golmanu Espanjola, Bufon je postao verni navijač kamerunske reprezentacije, koju će bodriti i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Dakle, i protiv Srbije 28. novembra.

"To je oduvek bila moja druga reprezentacija. Moj tim iz Serije B... Dopali su mi se na Mundijalu 1982, ali od 1990. imaju moju punu podršku. Igrači poput Nkonoa, Mile, Oman-Bijika... za mene su heroji. Ceo sastav Kameruna iz 1990. nosim u srcu i znam napamet sva imena", ispričao je Bufon za RadioUno.

U Kataru će čuveni golman navijati za rivala Srbije, ali kada se nastavi Serija A, biće na strani srpskih reprezentativaca Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

"Kada se završi pauza, Juventus će biti tim na koj treba obratiti pažnju. Ukoliko svi budu zdravi, ekipa može da bude zastrašujuća... Ipak, neumesno bi bilo govoriti o borbi za titulu. Da bi se to dogodilo potrebne su dve stvari: jedna je da Juventus pobeđuje u kontinuitetu, za šta ima potencijal, a druga da Napoli zapne. Gledajući Spaletijev tim prethodnih meseci, imam utisak kao da je nezaustavljiva mašina. Imaju naviku pobeđivanja i igraju savršeno. Nisam video tako nešto kod drugih timova u Italiji", ističe Bufon.

Dao je Bufon i javnu podršku reprezentativcima Irana, koji su u Katar doputovali u jeku narodnih protesta u svojoj zemlji.

"Njihovo prisustvo na Svetskom prvenstvu je ispravno. Sport je meritokratija i oni su zaslužili ovo učešće i priliku da se takmiče. Neka to bude način da se pošalje signal kolektivne humanosti. Živeli iranski igrači", poručio je Bufon.



tagovi

Đanluiđi Bufonreprezentacija KamerunaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara