Osman Bukari (©MN Press)
Osman Bukari (©MN Press)

Bukari ide na KAN, sa spiska Gane otpali Ado i Parti

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 14:50

Uručeni pozivi Injakiju Vilijamsu, Mohamedu Kudusu, braći Aju...

Kris Hjuton izdeklamovao je spisak Gane za Kup afričkih nacija, koji se igra od 13. januara do 11. februara u Obali Slonovače, a na njemu se našao i – Osman Bukari.

Krilni napadač Crvene zvezde imao je zapažen učinak ove jeseni, dao je dva gola u Ligi šampiona – protiv Mančester Sitija na Etihadu i Jang Bojsa na Marakani – isto toliko i namestio u društvu najboljih, produktivan je bio i u Mozzart Bet Superligi, pa se našao sa listi igrača Crnih zvezda za kontinentalni šampionat.

Izabrane vesti

Osman Bukari ide na Kup afričkih nacija, ne i Edmund Ado. Defanzivni vezista otpao je u poslednji čas, kao i Tomas Parti. Igrač Arsenala ostaće u Londonu kako bi se oporavio od povrede, nisu želeli da rizikuju. U timu nema ni Babe Abdula Rahmana.

Najveće uzdanice Crnih zvezda biće Mohamed Kudus i Injaki Vilijams, bitnu ulogu imaće i Ričard Lampti, a tu su i braća AjuDžordan i Andre. Jaka i mena u navali i vezi, no treba sve to ukomponovati.

Gana je četiri puta bila pobednik kontinentalnog šampionata, ali poslednji put pre više od četiri decenije. Smeštena je u grupu B, a rivali će joj biti Zelenortska Ostrva, Mozambik i Egipat, sedmostruki prvak.

SPISAK GANE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA:

Golmani: Ričard Ofori, Džozef Volakot, Lorens Ati Zigi

Defanzivci: Alidu Sejdu, Denis Odoi, Kingsli Šindler, Gideon Mensa, Abdul Fatavu Hamid, Nikolas Opoku, Danijel Amarti, Salisu Mohamed, Aleksandar Điku

Vezni red: Baba Idrisu, Eliša Ovusu, Abdul Samed Salis, Ričmond Lampti, Madžid Ašimeru, Mohamed Kudus, Andre Aju, Ransford Kengsderfer

Napadači: Osman Bukari, Džozef Peintsil, Džordan Aju, Ernest Nuama, Injaki Vilijams, Antoan Semenjo, Džonatan Sova



tagovi

Kup afričkih nacija 2024Kup afričkih nacijareprezentacija GaneFK Crvena zvezdaOsman BukariEdmund AdoTomas Parti

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara