Mohamed Kudus tuguje uprkos dva data gola (AFP)
Mohamed Kudus tuguje uprkos dva data gola (AFP)

Bukari ušao, skrivio gol i izašao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 23:03

Dva gola Kudusa nisu bila dovoljna, Egipat se opet izvukao

Egipat i Gana su na papiru bili favoriti u grupi B na Kupu afričkih nacija ali je vrlo moguće da će neko od njih završiti takmičenje pre nokaut faze.

Ni posle dva kola Crne zvezde i Faraoni ne znaju za pobedu. Nakon večerašnjeg remija u međusobnom okršaju (2:2), Egipat je sa dva boda u nešto boljoj poziciji, dok je Gana pred eliminacijom ako u poslednjem kolu ne savlada Mozambik.

Izabrane vesti

Egipat se u prvom kolu spasao poraza od Mozambika golom iz penala u dubokoj nadoknadi vremena, a večeras mu je remi darovao Zvezdin prvotimac Osman Bukari. Krilni napadač je uao u igru u 73. minutu pri vođstvu Gane 2:1, ali je samo minut kasnije skrivio izjednačujući gol nakon velike greške u svom šesnaestercu. Trener Kris Hjuton je bio toliko ljut na Bukarija pa ga je izveo iz igre u finišu meča.

Prvo poluvreme je pretilo da se završi kao fudbalski očaj jer ništa kvalitetno nije viđeno, a onda je u nadoknadi vremena sve eksplodiralo. Prvo je Egipat ostao bez prve zvezde Mohameda Salaha koji je zamenjen zbog povrede, a onda je Vest Hemov Mohamed Kudus sjajnim udarcem doveo Ganu u vođstvo.

Međutim, sve dobro što bi Kudus večeras uradio, njegovi saigrači bi devalvirali kardinalnim greškama.

Prvo je Injaki Vilijams napravio kiks kada je je 68. minutu užasnim pasom nazad servirao zicer Marmušu koji je predriblao golmana i izjednačio.

Uspeo je Kudus još jednim lepim udarcem uz dozu sreće da opet donese prednost Crnim zvezdama ali mu je slavlje pokvario Bukari. Selektor Hjuton je odmah posle drugog gola Kudusa zamenio "grešnika" za prvi gol Injakija Vilijamsa i uveo umesto njega Bukarija nadajući se većoj pomoći u defanzivi. Ali je Zvezdin napadač je u defanzivnoj akciji krenuo da dribla ka svom golu, izgubio loptu i stigla je kazna u vidu izjednačujućeg gola Mostafe Mohameda. Zamenjen je u 89. minutu...

Bod daleko više znači Faraonima koji u poslednjem kolu igraju protiv Zelenortskih Ostrva i mogli bi dalje čak i u slučaju još jednog remija. Sa druge strane, Gani igra samo pobeda protiv Mozambika.

KUP AFRIČKIH NACIJA - Grupa B

2. kolo

Danas:

Gana - Egipat 2:2 (1:0)

/Kudus 45+3, 71 - Marmuš 69, Mohamed 74/

Sutra:

15.00: (2,20) Zelenortska Ostrva (3,15) Mozambik (3,60)



tagovi

Mohamed KudusOsman BukariMohamed Salahreprezentacija Egiptareprezentacija GaneKup afričkih nacija 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara