Bogdan Planić (©AFP)
Bogdan Planić (©AFP)

Bukti rat u Bukureštu: Planić tužio FCSB

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 11:46

Điđi Bekali i dalje traži deset miliona evra

Rat na relaciji Bogdan Planić – FCSB i dalje traje! Sve je počelo posle pandemije virusa korona, kada srpski štoper nije želeo da pristane na smanjene plate, posebno zbog činjenice da je redukcija ugovora trebalo da traje sedam meseci. Reakcija kluba je bila ekspresna: Planić je u jednom trenutku bio odstranjen iz ekipe, zajedno sa još nekoliko fudbalera koji su odbili da pristanu na smanjenje ugovora.

Vratio se nekadašnji štoper OFK Beograda i Crvene zvezde u takmičarski tim velikana iz Bukurešta, bio možda i najbolji pojedinac derbija sa Klužom, iako je taj duel pripao šampionu Rumunije. Međutim, bilo je to samo kratko primirije.

Izabrane vesti

Planić, koji ima ugovor sa FCSB na još godinu dana, presvio je tabak i tužio klub. Traži jednostrrani raskid ugovora.

“Tačno je da smo poslali zahtev za jednostrani raskid ugovora. Palnić je u jednom trenutku bio disriminisan, radio je van takmičarskog tima. O ostalim detaljima ne bih pričao, ali verujemo da je pravda na nasoj strani”, poručuje za MOZZART Sport agent pouzdanog štopera Rade Ćaldović.

Od kada je došao u Bukurešt Bogdan Planić je pružao odlične partije u dresu FCSB-a. Bio je i kapiten u pojedinim mečevima, ljubimac kontroverzong gazde Điđija Bekalija. Brojni klubovi iz Nemačke su pokazivali interesovanje za Planića, u poslednje vreme se najviše pričalo o Fenerbahčeu.

Međutim, ljubav je počela da puca tokom pandemije virusa korona. Posebno, što Điđi Bekali nije želeo da spusti obeštećenje za Planića.

Sada je njegov stav još tvrdokorniji.

“Ako Planić ne dođe na trening biće kažnjen sa 25 posto plate. On ima ugovor sa nama. Ko bude želeo da ga kupi, moraće da plati deset miliona evra”, rekao je Bekali

Na niske je grane, inače, spao bukureštanski klub, pošto strepi i za mesto u kontinentalnim vodama. Trenutno je trećeplasiran u plej-ofu rumunskog šampionata, ali već večeras može da se desi da ga pretekne Botošani. Istina, težak zadatak je pred timom sa severoistoka Rumunije. U goste mu dolazi lider i već viđeni prvak Kluž, koji je u prošloj rundi porazio FCSB, ali četa Marijuša Krojtorua ume sa Železničarima. Posle debakla u Transilvaniji u avgustu (1:4), Botošani je izbacio Kluž iz Kupa posle izvođenja jedanaesteraca, a početkom decembra na svom terenu je u šampionatu uzeo meru braniocu krune (2:1).

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF GRUPA - 4. KOLO

Petak

Univerzitatea Krajova - Astra 2:1 (0:0)

/Koljić 60, 90 - Bajku 71/

Subota

19.00 (4,20) Botošani (3,45) Kluž (1,90)

Nedelja

19.00 (1,65) FCSB (3,70) Medijaš (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bogdan PlanićFCSBRumunija 1Rade ĆaldovićĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara