Dibala (©Reuters)
Dibala (©Reuters)

Buongiorno Italia: Dibalin menadžer zakočio transfer

Vreme čitanja: 5min | pet. 17.06.22. | 11:20

Tonali dobija povišicu, Zaniolo između Milana i Juventusa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Horhe Antun nije čak ni fudbalski menadžer. Zastupnik Paula Dibale je mali privrednik koji ima prodavnicu automobila u Kordobi i pre Hoje zastupao je nekoliko argentinskih tenisera. Za njega bi mogli da kažemo da je u pravom smislu reči mešetar koji zastupajući interese Dibale još više “puni” svoje džepove.

Izabrane vesti

U Juventusu vrlo dobro poznaju senjor Antuna i nemaju lepe sećanja, sada je red na Inter da okusi po ko zna koji put tamnu stranu pravljenja pakta sa raznoraznim posrednicima koji zastupaju fudbalere, pogotovo one na isteku ugovora. Reč je o klasičnoj situaciji kada i igrač i njegov agent žele da naplate što je više moguće činjenicu da novi klub ne mora da plati obštećenje.

Sramno je što isti ti klubovi, ne samo Inter naravno, troše silne milione plaćajući provizije bukvalno za prodavanje magle mešetarima, a onda traže od države i poreskih obveznika koji čitav život rade da bi zaradili trećinu ili četvrtinu a nekad i dvadeseti deo provizije koje inkasiraju posrednici, da pomognu fudbalsku industriju kroz olakšice ili privilegije koje drugi nemaju.

Elem, Antun koči finaliziranje dogovora Intera sa Dibalom jer traži masnu proviziju za sebe. Za sada ne postoji bojazan da bi ceo posao mogao da propadne, ali se registruje zastoj i nezadovljstvo.

Na drugoj strani sve ide velikom brzinom kada je u pitanju realizacija povratka Romelua Lukakua u Inter. Dve strane su blizu dogovora koji bi predviđao pozajmicu Big Roma po ceni od 10.000.000 evra plus bonusi. Dogovor bi mogao da padne već danas na sastanku čelnika dva kluba.

Susret vodećih ljudi Intera i Čelsija bi mogao da bude iskorišćen i za pregovore o igračima Nerazura koji interesuju Plavce. Prethodnih dana se pričalo najviše o Denzelu Dumfrisu, ali su u poslednja 24 časa izašla i imena Stefana De Fraja i Milana Škrinjara.

Ipak, slovački defanzivac je bliži PSŽ-u koji se sve više približava cifri od 70.000.000 evra, razlika između prvobitne ponude od 50.000.000 i tražene cene Intera bi se popunila kroz relativno lako dostižne bonuse. Na taj način bi posle Ikardija i Hakimija i Škrinjar mogao da obuće dres Svetaca. I pored toga što iskustvo sa Mauritom i Marokancem nije bilo najbolje, PSŽ nastavlja da pazari od Intera.

Oglasio se i Arigo Saki o Interovom sve izvesnijem trozupcu Dibala-Lukaku-Lautaro. Po mišljenju nekadašnjeg fudbalskog revolucionara Paulo, Romelu i Lautaro nisu najsrećnije rešenje, odnosno Inzagijev tim bi izgubio ravnotežu jer sredina terena ne bi mogla da izdrži trojicu napadača. Naime, smatra Saki, Čalhanoglu bi izgubio mesto i Brozović i Barela bi imali previše posla da zatvaraju rupe na sredini terena. Saki ocenjuje da je najbolja formula da Inzagi nastavi da igra sa formacijom 3-5-2 a da Dibala igra iza leđa Lukakua.

MILAN ISPRAVLJA NEPRAVDU PREMA TONALIJU

Sandro Tonali će vrlo brzo dobiti ponudu za produžetak ugovora i dva i po puta veću platu od sadašnje. Na taj način Paolo Maldini želi da nagradi mladog Italijana što je bez pogovora prihvatio da mu se prošlog leta smanji plata za gotovo polovinu, sa 2.500.000 na 1.400.000 miliona evra. Novi predlog Rosonera bi trebalo da se bazira na plati od oko 3.500.000 miliona evra plus bonusi.

Osim Tonalija i Benaser bi vrlo brzo trebalo da dobije ponudu za produžetak saradnje i povećanje plate. Budući da pričamo o veznim igračima, vrlo smo blizu i perfekcionisanju dogovora oko prelaska Renata Sančeza iz Lila u Milan. Maldini i Masara su sve dogovorili sa Portugalcem i ostalo je da se ispeglaju poslednji detalji za francuskim klubom. Cena Sančeza bi na kraju trebalo da iznosi, zajedno sa bonusima, do 15.000.000 evra.

Tonali (©Reuters)Tonali (©Reuters)

Stefano Pioli je već napravio plan rada za sledeću sezonu koja će biti mnogo teža nego prethodna jer je u sportu a posebno u fudbalu mnogo teže odbraniti nego osvojiti titulu. Rosoneri kreću na pripreme 4. jula, a prvu značajnu proveru će imati 16. jula protiv Kelna. Prvi deo priprema će biti obavljen u Milanelu i Austriji.

DE LAURENTIS ZAOŠTRIO ODNOSE I SA ANGISOM

Nema dana a da na površinu ne iskrsne neki novi problem u Napoliju. Aurelio De Laurentis je već iznervirao više od pola tima i doveo u pitanje sledeću sezonu tima iz Napulja. Poslednji na listi nezadovoljnih igrača je Angisa. Reprezentativcu Kameruna je bilo obećano, istina verbalno, da će mu u Napoliju nadoknaditi bonuse koje bi imao u Fulamu da je ostao u Londonu. Prošlo je mesec dana od završetka šampionata a De Laurentis, prema svedočenju iz Angisinog okruženja nije pokazao ni najmanju nameru da ispuni datu reč.

U međuvremenu, gazda Napolija je povećao, ali nedovoljno, ponudu Kalidu Kulibaliju za produžetak ugovora. Smanjenje aktuelne plate je i dalje prilično veliko, ali manje od prvobitnog predloga. Senegalac nije dao odgovor jer čeka da vidi kako će se razvijati stvari u Barseloni. Čini se da je Kulibali rešen da se oproba u Barseloni mada je stavio do znanja da bi pod sadašnjim uslovima (plata od 6.000.000 evra) vrlo rado ostao u gradu podno Vezuva koji obožava on lično i cela njegova porodica. Nije tajna da će Kulibali ostati da živi u Napulju kada okači kopačke o klin.

ANJELI OSTAJE NA ČELU JUVENTUSA

Stigle su nove potvrde da Andrea Anjeli ostaje predsednik Juventusa sa punim ovlašćenjima da predvodi renesansu kluba u sledećem dvogodišnjem periodu, odnosno do 2024. godine. Većinski vlasnik kluba Džon Elkan je potvrdio poverenje svom rođaku i na njemu je da u sledeća 24 meseca sredi finansijsko stanje u klubu, a da ne smanji konkurentnost i kvalitet igračkog pogona.

Elkan je u poslednjih nekoliko godina investirao čak 700.000.000 evra kako bi se pokrili gubici Stare dame. I pored toga što su prihodi Juventusa utrostručeni u odnosu na prvu godinu predsednikovanja Anjelija, dugovi su eksponencijalno rasli. U prethodnoj godini sa pandemijom kao teretom Juve je ostao u crvenom za 210.000.000 evra i bez pomoći Eksora, odnosno ELkana bio bi u velikim neprilikama.

ZANIOLO IZMEĐU JUVE I MILANA

Nikolo Zaniolo bi voleo da ostane u Romi, ali kako sam kaže prija mu da njegovo ime vezuju za velike klubove. A ti veliki timovi su Juventus i Milana. U redovima Bjankonera ga vide kao naslednika Dibale dok je u Milanu otvoreno pitanje desnog spoljnog napadača pošto ni Mesijas ni Salemakers nisu bili uveljivi u prošloj sezoni.

Zaniolo (©Reuters)Zaniolo (©Reuters)

Roma traži za Zaniola 60 miliiona evra, ali je reč samo o početnoj cifri o kojoj može da se pregovara. Smatra se da bi za 50 miliona evra mogao da bude prodat. Eventualni problem za Juve i Milan je što Roma traži isključivo keš, ne pristaje, zasada, na plaćanje na rate ili ubacivanje tzv. kontrapartija (igrača koji bi iz Juvea ili Milana mogli da odu u Romu i pokriju deo cene Zaniola)

Frančesko Toti je promnovisao Lorenca Pelegrinija u kapitena koji zaslužuje da kao on i Đuzepe Đanini pored kapitenske trake ponese i dres sa brojem deset. Međutim, Toti dodaje da poznavajući Pelegrinija on neće prihvatiti da obuče “desetku” i pored toga što to od njega traže saigrači i navijači. Pelegrini je sa Murinjom na klupi napredovao koracima od sedam milja u poslednjoj sezoni i postao je jedan od stubova Žozeove Rome.


tagovi

Serija ANapoliInterJuventusRomaPaulo DibalaSandro TonaliNikolo Zaniolo

Obaveštavaj me

Roma
Inter
Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara