Buongiorno Italia: Evro-Milan i evromagična Roma

Vreme čitanja: 5min | pet. 12.03.21. | 12:38

Dnevna štampa na Apeninima o uspesima italijanskih klubova u Ligi Evrope

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan i Roma su odličnim partijama u Ligi Evrope zaradili udarne naslove u medijima. Piše se i o Juventusovim planovima, odnosno da je vlasnik Elkan Džon ukazao da će Bjankoneri usredsrediti pažnju na mlade fudbalere, dok Gazeta predstavlja Kristijana Eriksena koji napreduje na terenu i u ovladavanju italijanskog jezika. Piše se i da je Aurelio de Laurentis već kontaktirao četvoricu kandidata za naslednika Rina Gatuza na Napolijevoj klupi.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Evro-Milan se vratio", piše oduševljeno Gazeta o partiji Rosonera na Old Trafordu.

"Milan je dominirao protiv Mančestera, postigao je dva gola koji su arbitri poništili, rizikovao je da izgubi i na kraju je Kjear doneo remi. Pioli radostan: Imamo strašnu grupu igrača, mi smo komandovali na terenu", prenose se i reči stratega milanskog kluba.

Izveštaj na drugoj i trećoj strani je naslovljen "Milan, srce i glava, dominirao u Mančesteru bez šestorice staretera". List ističe da je Milan, kao Lacio, Juve i Atalanta prethodno u Ligi šampiona, bio drastično oštećen neobjašnjivim sudskim greškma. Nikome nije jasno zašto je poništen gol Kesija, kao što niko ne može da pruži razumno opravdanje zašto Mektomini nije dobio drugi žuti i zatim crveni karton posle nepropisnog starta nad Krunićem.

"Odlučio faktor K", aludira u drugom tekstu Gazeta da su Kesi i Kjaer doneli dragoceni remi Milanu. Vezista Milana je dominirao na sredini terena i impresionirao je sve koji su gledali utakmicu, dok je Danac postigao gol koji daje veliku nadu Milanu da može da prođe u četvrt finale.

U duelu dvojice Srba, Nemanje Matića i Radeta Krunića, kao pobednik je izašao reprezentativac Bosne i Hercegovine: Gazeta ga je ocenila sa 6,5 dok je Nemanja dobio neprelaznu ocenu 5,5.

"Roma je italijanska liga: Pelegrini, El Šaravi i Mančini stavili potpis golovima na spektakularnu pobedu nad Šahtjorom. I Roberto Mančini trlja ruke", izvešava Gazeta da se ne pamti u ovom veku kada su tri italijanska igrača na istoj utakmici zatresla mrežu u nekom od evropskih kupova. Osim italijanskih igrača hvali se i Paulo Fonseka koji je izdominirao nad svojim zemljakom Kastrom na klupi ukrajinskog šampiona. Jedina mrlja na pobedi Rome je povreda Mhitarjana.

"Eriksen pušta korene", donosi Gazeta priču o danskom internacionalcu koji je posle godinu dana konačno postao starter u dresu Nerazura. List piše da je Eriksen osim velikog napretka na terenu napravio veliki pomak i u učenju italijanskog jezika, kao i da se u međuvremenu cela familija Eriksen preselila u Milano što je konkretan dokaz da će Danac ostati na duži rok u Apijano Đentileu.

U drugom tekstu se kaže da će Arturo Vidal danas operisati meniskus levog kolena i da se njegov povratak očekuje u drugoj polovini aprila. Takođe se navodi da je zdravstveno stanje generalnog direktora Bepea Marote sve bolje. Podsetimo Marota je zaražen kovidom-19 i nalazi se na bolničkom lečenju.

"Juve jači sa mladićima", piše Gazeta da je vlasnik Juventusa Džon Elkan dao smernice u kome će se razvijati klub. “Od Kjeze do Mekenija, budućnost pripada mladima u Juveu”, navodi se u tekstu da će Ronaldo sam odlučiti da li da ostane ili ne u Torinu, ali da Stara dama već konstruiše budućnost bez njega. U članku se navodi da će Juve produžiti, najverovatnije pozajmicu Morate, a da će ovog leta prvi cilj biti kupovina Lokatelija.

"Trka četvorice za klupu Napolija", tvrdi Gazeta da je predsednik kluba Aurelio de Laurentis već kontaktirao Beniteza, Sarija. Spaletija i Jurića za sledeću sezonu. Prva trojica su kandidati u slučaju da Napoli obezbedi plasman u Ligu šampiona, dok bi Jurić postao prvi izbor ako Azurima ne pođe za rukom da osvoje četvrto meto na kraju prvenstva.

CORRIERE DELLO SPORT

"Evromagična Roma", dominira naslov preko cele prve strane rimskog dnevnika. List ističe da je Roma održala lekciju Šahtaru i prenosi pohvale trenera Fonseke na račun svojih igrača: "Ovo je duh tima koji hoću uvek da vidim". U podnaslovu se kaže da su Đalorosi stavili već hipoteku na prolaz u četvrtinu finala Lige Evrope i da su ostvarili treću uzastopnu pobedu posle debakla protiv Milana.

Korijere stavlja u prvi plan učinak italianskih fudbalera,Pelegrinija, El Šaravija i Mančinija koji su zatresli mrežu ukrajinskog šampiona. "Pelegrini je svakim danom sve više totalni fudbaler, Mačini je najbolji strelac među defanzivcima a El Šaravi je sa fantastičnim golom najavio povratak na staze slave i kandidovao se za mesto startera u timu protiv Parme", ističe Korijere.

"Ronaldo odlazi u junu? Evo računa", izveštava Korijere da bi Juventus vrlo rado prodao Ronalda ako bi se pojavio zainteresovani klub koji bi platio barem 29.000.000 evra koliko je potrebno da bi se amortizovala četvrta godišnja rata transfera CR7 iz Reala u Juventus. List tvrdi da bi rukovodioci Stare dame uzeli u razmatranje i niže ponude imajući u vidu da je u vremenima pandemije Ronaldova plata od 31.000.000 evra nepodnošljiva za kase Bjankonera.

"Slučaj Torino, zašto Lacio traži 3:0", piše Korijere da će Lacio insistirati do kraja da se utakmica sa Torinom registruje 3:0 za Nebeskoplave. Danas će se izjasniti prvostepeni organ, ali njegova odluka neće biti definitivna jer su oba kluba najavila da će se žaliti ako odluka ne bude po njihovoj volji. Podsetimo, Torino, pozivajući se na presedan Juve - Napoli, traži da se odredi novi datum odigravanja meča, dok Lacio insistira na pobedi za zelenim stolom. Lacio u svom zahtevu navodi da je obavezni karantin za Torino istekao 1. marta i da nije bilo uslova da Torino opravda svoj nedolazak na meč u Rimu “višom silom” .

TUTTOSPORT


"Đavo od Milana" i Tutosport odaje priznanje momcima Stefana Piolija na odličnoj partiji protiv Mančester Junajteda uprkos brojnim odsustvima najboljih fudbalera.

"Milan, Kjaer doneo pravdu", naslov je izveštaja u kome se podvlači da Rosoneri ne samo da nisu zaslužili da izgube meč već je trebalo da se vrate u Milano sa pobedom. U moru komplimenata na račun Milana jedino kuđenje je zaslužio Donaruma. Golman Rosonera je posle Udinezea napravio kiks i protiv Mančestera što pokazuje da pregovori o njegovom ostanku u Milanelu utiču na njegovu koncentarciju.

"Spektakl na Olimpiku: Šahtjor asfaltriran", slikovito dočarava Tutosport nadmoćnost Rome u sudaru sa Ukrajincima, ili bolje reći Brazilcima, imajući u vidu veoma brojnu koloniju brazilskih fudbalera u tim tajkuna Ahmetova.

"Elkan: Juve uz tebe sam i budućnost je tvoja", prenosi torinski dnevnik reči vlasnika Juventusa. U tekstu se prenosi stav Elkana da je Juve imao neverovatno uspešnu deceniju i da pripadaju izuzetno srećnoj generaciji koja je bila svedok devet uzastopnih skudeta. "Sada je vreme za promene i da bi bile uspešne potrbeno je da se baziraju na mladima", smatra Elkan.

"Kontrola portrošnje: Cilj je Liga šampiona, menja se strategija u prelaznom roku", najavljuje Tutosport kompletan zaokret u strategiji ponašanja Bjankonera na fudbalskoj pijaci. "Nema više angažovanja igrača kojima je istekao ugovor za basnoslovne plate: Novi projekat predviđa velike investicije ali samo u mlade fudbalere, poput Kjeze", stoji u tekstu.

"Koji je pravi Morata?", pita se list, da li onaj koji smo videli protiv Lacija ili protiv Portoa. U priči se dodaje da Morata želi po svaku cenu da ostane u Juventusu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara